Astrid Krag (S)

  Astrid Krag (S)

  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har i måneder forsøgt, at få Det Radikale Venstre med ombord i en aftale om et profitforbud på socialområdet. Den ideologiske skalp ser ud til ikke at komme i hus.

  Profitforbud fordampede under langtrukne forhandlinger

  Den store ideologiske skalp om et forbud mod profit på velfærd ser ud til at være skrevet ud af en aftale mellem regeringen og dens støttepartier. Den endelige aftale er klar og forventes kundgjort på det rigtige tidspunkt, erfarer OPS-Indsigt.
  Rasmus Helveg Petersen, der er familieordfører for Radikale Venstre, vil ikke være med til at tvinge folk til at skifte ejerform

  Radikale vil sætte en prop i profitflasken

  Kampen mod profit på velfærd er tabt i denne omgang. Det siger kilder i støttepartierne til OPS-Indsigt. LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud mener, at borgerne har været sat i gabestok, mens Christiansborg har haft mere fokus på selskabsform end på mennesket.

  Opråb: Regeringen sender velfærdsskadelig virksomhed ind ad bagdøren

  ”Regeringens ideologiske korstog mod private på velfærdsområdet er ekstremt skadelig for den diversitet af velfærdsaktører samfundet har brug for,” skriver direktør Flemming Trap. Han peger på, at regeringen i ly af ”støjen” fra corona er ved at indføre et offentligt monopol på levering af velfærd.