Ekspert: Hjemtagning af borgere er ikke noget quick fix
Flere kommuner overvejer at spare penge på det specialiserede socialområde ved at hjemtage borgere. "Den kommunale virkelighed er, at man ofte tror, man får mere for pengene hos sig selv," siger ekspert.
Flere kommuner mister hundredetusindvis af kroner efter eventfirmas konkurs
Flere jyske kommuner har kastet hundredetusindvis af skattekroner ned i et sort hul, fordi bosætningsmessen 'Søg mere - Find hjem', tilbage i april i år, viste sig at tiltrække betydeligt færre besøgende end forventet.
Et innovationsprojekt med en kommune var gået i stå, men så kom corona
En servietdispenser med digital nudging, der kan forebygge smittespredning blev pilotafprøvet i et OPI-projekt på en Aarhusiansk skole for seks år siden og kom aldrig rigtig ud over rampen, men så kom corona.
Kommunalbestyrelse skal drøfte CO2-skyggepris ved indkøb
'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har bedt kommunalbestyrelsen drøfte indførelsen af en ”skyggepris” på leverandørernes forurening.
Ejerkommuner på jagt efter private investorer til lufthavn
Aarhus Airport har været gennem nogle vanskelige år med skift på direktionsgangen og dårlige regnskaber. Aktuelt søger de østjyske ejerkommuner efter flere private investorer i millionklassen.
Borgmester i København: Privat børnepasning mindsker tryk på anlægsramme
Desto flere børn, der bliver passet i private ordninger, jo mindre tryk er der på at bygge nyt og dermed bruge af anlægsrammen. Det mener københavnsk borgmester. I 2021 genindførte man pasning af eget barn i hovedstaden .
Lokalpresse støder hovedet mod en kommunal mur af kommunikationsfolk
Lokalpressen skærer ned, mens kommunerne bruger flere kræfter på kommunikation end nogensinde før. Udviklingen udfordrer den lokale journalistik og skaber grobund for en demokratisk uligevægt, mener redaktører.
Privat plejevirksomhed drager konsekvensen af påbud
I 2018 overtog Berits Hjemmepleje opgaverne fra en leverandør, der trak sig på grund af prisniveauet i Aarhus Kommune. Et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og medarbejderudtalelser viser, at virksomheden ikke levede op til diverse kvalitetskrav. Nu er medarbejderne fyret. Er der en sammenhæng?
Hed debat om brug af eksterne konsulenter
Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.
Kommunernes ulige beskatning af virksomhederne er konkurrenceforvridende
De fleste kommuner har afskaffet dækningsafgiften, som er en ekstraskat på erhvervsejendomme, men særligt kommunerne i hovedstadsområdet har fastholdt den og det er som et slag i maven på mange virksomheder efter et hårdt år med corona, mener Dansk Industri, der foreslår en alternativ løsning.
Boganmeldelse: ”Visionsledelse” er et brugbart og opmuntrende bidrag
Bogen er let at læse og forfatteren går frisk til den og giver uden berøringsangst gode bud på, hvordan forskellige udfordringer kan gribes an og er dermed et opmuntrende bidrag til ny energi omkring udviklingen af ledelse efter Ledelseskommissionen.
Kronik: Er dagene talte for ledere, der ikke kan eller vil lede med afsæt i en vision?
Er du en af dem, der mener, at visioner er udtryk for mentale varmluftsballoner, der ikke gør en reel forskel i en organisation? Så læs her, hvorfor både praksis og forskning peger på et behov for meningsskabende, værdibaserede visioner, hvad enten du er offentlig eller privat leder.