Skip to main content

Statsministeren varslede i sin åbningstale ved folketingets åbning, at folkeskolen skal frisættes og være praktisk orienteret og slippe for regler, men i arbejdsgiverorganisationen SMVDanmark mener man, at regeringen kun adresserer dele af Danmarks problemer.

Administrerende direktør Jakob Brandt opfordrer til, at regeringens målsætning om markant færre regler i folkeskolen bliver videreført til resten af dansk erhvervsliv.

“Når vi spørger virksomhederne, hvad der er deres største problem og den største stopklods i deres hverdag, så svarer de bureaukrati. De små og mellemstore virksomheder bruger milliarder af kroner og titusindvis af fuldtidsmedarbejdere på indberetninger, afrapportering, nye love og kontakt til det offentlige for at få vejledning. Hvis regeringen har samme ambitionsniveau, når det gælder færre bøvlede regler for de danske virksomheder, som de har for grundskolen, så vil det potentielt gøre en kæmpe forskel for erhvervslivet,” siger han i en pressemeddelelse.

Og han er ikke alene på ældreområdet har flere aktører også undret sig over, at Statsministerens åbningstale endnu engang udsatte frigørelsen af ældreområdet.

Læs også: Statsministeren lægger om i frisættelsesplanerne

Et rigtigt fokus, men behov for færre bøvlede regler

I Dansk Erhverv mener administrerende direktør Brian Mikkelsen også, at der er plads til forbedringer og finder det meget vigtigt, at Folketinget i det kommende Folketingsår får lettet skatte- og bureaukratitrykket for både virksomheder og borgere. 

”Den grønne omstilling kan ikke vente, så der må og skal gøres noget ved de lange sagsbehandlingstider på området. Foden skal væk fra bremsen og over på speederen. Og så skal velfærden frisættes,” siger Brian Mikkelsen.

Han finder det positivt, at regeringen både har store ambitioner, men savner altså ligesom hans kollega i SMVDanmark, at regeringen har samme ambitionsniveau, når det gælder færre bøvlede regler for de danske virksomheder.

Jakob Brandt mener, at regeringen har det helt rigtige fokus på folkeskolen i forhold til at få den frisat:

“I dag er folkeskolen en motorvej til gymnasiet, men i de kommende år vil over 150.000 faglærte som fx murere, smede og tømrere gå på pension, og medmindre vi gør noget, har vi har slet ikke nok unge til at overtage deres pladser. En grundskole, der i højere grad opmuntrer og inspirerer eleverne til at gå den faglærte vej er helt rigtigt set,” siger han.

Han er helt enig med statsministeren i, at der skal findes flere konkrete veje uddannelsessystemet til de unge blandt andet gennem mesterlære-ordningen. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply