Skip to main content

Velfærdskoncernen Carelink Gruppen A/S buldrer derudaf med en rekordomsætning i 2022 på 1.7 milliarder kroner, hvilket er mere end fire gange så meget som i 2020 og også højere end det helt ekstraordinære Corona år 2021, hvor Carelink stod for Covid-19 test og vaccination i Region Syddanmark. Det fremgår af en pressemeddelelse.

I alt landede Carelink i 2022 et overskud på 170 Mill. kr. før skat.

Omsætningsrekorden er i sig selv interessant, for med den gør det umiddelbart Carelink Gruppen til den største aktør på velfærdsområdet målt på omsætning, men mindst lige så interessant er det, at Carelink har udsendt en pressemeddelelse om deres regnskab og omsætning.

Pressemeddelelser fra de store medicinalvirksomheder om deres årsregnskab er standard, men på det mere bløde velfærdsområde er det uset. Ikke mindst fordi branchen har været nærmest allergisk efter den foregående regerings kampagne mod ”profit på velfærd.”

Læs bl.a. artiklen: Slaget om profitforbud kan være tabt for Astrid Krag

Så spørgsmålet er her om Carelink går op mod vinden og træder nye stier?

”Det er ingen selvstændig pointe for os at gå op mod vinden, men vi træder gerne nye stier og bidrager meget gerne til en fordomsfri debat om styrkerne i det offentlige og det private,” lyder det fra administrerende direktør Brian Rosenberg, da OPS-Indsigt henvender sig.

Debatterer gerne rimeligheden i profit

Brian Rosenberg understreger, at man i Carelink er meget bevidst om kommunikationen til omverdenen.

”Hvilket bl.a. indebærer at vi ikke forsøger at skjule noget og vi står ved alt hvad vi gør. Vi har haft en overnormal indtjening også i 2022 som følge af Covid-19 test- og vaccineindsatsen i 1. kvartal. Det er ingen hemmelighed. Vores primære kerneforretning derimod har efter skat leveret en overskudsgrad på ca. 3-4%, hvilket vi gerne debatterer hvorvidt er rimeligt, henset til den risiko der er forbundet med at drive virksomhed og behov for at være økonomisk solid, så vi fortsat kan investere i vores fælles velfærdssamfund,” siger Brian Rosenberg.

Han understreger, at virksomhedens primære fokus er at bidrage med supplerende velfærdsløsninger til det offentlige og den enkelte borger. 

”Indtjeningen er et værktøj til at forløse den ambition. Vi har på få år skabt en velfærdskoncern, som danskerne kan regne med og som er en aktiv del af løsningen af vores fælles udfordringer. Vi er derudover på vej med Carelink Fonden, som er en almennyttig fond, der aktivt støtter forskning og udvikling af fremtidens løsninger, så de penge vi tjener arbejder,” siger Brian Rosenberg.

Ønsker at blive en endnu bredere aktør

I virksomheden er man stolt over nu at have passeret svarerende til mere end 2000 fastansatte, hvad der bl.a. skyldes flere opkøb. 

I 2022 opkøbte Carelink to virksomheder: Practio A/S og Klinik Socius, der i dag er kendt som Carelink Nærhospital.

”Resultatet for 2022 giver os mulighed for at forfølge vores strategi om yderligere opkøb. Vores mål er at blive en endnu bredere aktør, så vi sammen med det offentlige og andre private kan være med til at sætte yderligere skub i udviklingen af velfærdssamfundet,” siger bestyrelsesformand Jens Heimburger.

Samarbejder med næsten 90 pct. af kommunerne

I januar i år fusionerede Carelink A/S med Marselisborg-selskaberne og blev til Carelink Gruppen.

Læs også artiklen: Ny privat velfærdsgigant vil sikre udvikling af den offentlige sektor

Carelink Gruppen A/S udbyder en række velfærdsydelser inden for sundheds-, social- og beskæftigelsesområderne og havde i 2022 samarbejde med 87 kommuner og samtlige regioner.

Carelink Gruppen A/S er ejet af en række danske investorer, medlemmer af direktionen, en lang række ledende medarbejdere og bestyrelsens medlemmer.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply