Skip to main content

Danmarks indtil nu største velfærdskoncern målt på omsætning er resultatet af en fusion mellem to kendte velfærdsvirksomheder, der begge har været på opkøb inden for det seneste år. Dermed tager de første pladsen fra velfærdskoncernen DUOS, og overhaler med noget der ligner en milliard kroner.

Ved starten har den nye koncern nemlig en omsætning på over halvanden milliarder kroner, baseret på en lang række forskellige ydelser, der alle har det til fælles, at de spiller tæt sammen med det offentlige. Det gælder lige fra personale til sygehuse og hjemmeplejen, hjælp til borgere, der ønsker at komme tilbage på arbejdsmarkedet, samt en lang række andre velfærdsløsninger. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Navnet på den nye koncern er Carelink Gruppen, som består af komponenterne fra de to virksomheder Marselisborg og Carelink A/S.

Sidstnævnte er bl.a. kendt for at være helt fremme i skoene, som en af de første private aktører der tilbød at teste befolkningen under pandemien.

“Carelink Gruppen er skabt ud fra en tanke og et formål om at understøtte og udvikle det danske velfærdssystem. Det er vores overbevisning, at det offentlige og private gør hinanden bedre, når vi arbejder sammen og supplerer hinanden,” siger Brian Rosenberg, CEO i Carelink Gruppen.

 

Fond skal sikre innovation af velfærd

Men ud over at slå sig sammen for at løfte endnu flere opgaver for det offentlige end de to virksomheder kunne håndtere hver for sig, så oprettes der samtidig en almennyttig fond, som skal sikre fremtidig innovation. 

“Med Carelink Fonden afsætter vi en del af overskuddet til at udvikle innovative værktøjer inden for social-, sundheds-, og beskæftigelsesområdet. Dermed forpligter vi os til at støtte forskningsprojekter, der kan udvikle fremtidens danske velfærdssamfund,” siger Jens Heimburger, bestyrelsesformand i Carelink Gruppen.

Og ambitionerne er til at få øje på, for det handler nemlig ikke kun om Carelink Gruppen, men hele den offentlige velfærd, hvor man ønsker at sikre mere velfærd til flere. ”Men for at komme i mål, er vi nødt til at sikre, at vi følger med tiden,” siger Jens Heimburger. Der understreger, at det er nødvendigt, at man finder nye løsninger, som peger fremad.

Begge har været på opkøb

Både Carelink og Marselisborg har været på opkøb det seneste år, blandt andet overtog Marselisborg anden aktøraktiviteterne fra HR-virksomheden Hartmanns i 2019.

Carelink er fire gange blevet kåret som gazelle-virksomhed af Børsen, hvor kriterierne bl.a. er, at virksomheden i løbet af fire regnskabsår hvert år har positiv vækst og samlet set fordobler omsætningen over de fire år. 

En del af Carelinks vækst er kommet ved opkøb. Senest har virksomheden ifølge Kapitalwatch i begyndelsen af januar købt vaccinationsselskabet Practio, der under coronapandemien vendte flere års underskud til et trecifret millionoverskud.

På jagt efter nye forretningsområder

“Selvom vi nu får services på flere områder, stopper vores ambition ikke her. Vi vil fortsat indarbejde nye forretningsområder, så længe det sker i samspil med den offentlige sektor. Derfor er det vores ambition at vokse yderligere i de kommende år,” siger Søren Dinesen, COO i Carelink Gruppen (Tidligere Adm. Direktør og Partner i Marselisborg).

Det fremgår af pressemeddelelsen, at de to virksomheder i flere år har arbejdet tæt sammen med på en række projekter for både kommuner, regioner og staten, hvor man har haft mulighed for at se hinanden an.

Samlet har Carelink Gruppen over 300 fastansatte medarbejdere og et netværk bestående af mere end 21.000 sundhedsfaglige.

Om de to virksomheder i Carelink Gruppen

Carelink blev grundlagt i 2007 som et vikarbureau indenfor sundhedssektoren.

Siden er flere selskaber blevet en del af Carelink, herunder Medflex, som er et meget stort vikarbureau for læger, Unicare, som formidler sygeplejevikarer til norske sundhedssektor og jordemødre til danske sygehuse, Personalegruppen A/S, der fokuserer på vikarer indenfor ældreplejer, psykiatri- og handikapområdet og senest Practio, der er en vaccinationsvirksomhed.

Marselisborg blev etableret i 2002 af staten med et formål om at understøtte sammenhængen mellem staten, kommunerne og private virksomheder. Det blev ”privatiseret” i 2008.

Marselisborg har tre overordnede forretningsben; Consulting, Work & Life og IT; Consulting leverer analyse og rådgivning til sundhedsområdet og jobcentre, Work & Life er en anden aktør på beskæftigelsesområdet, der hvert år hjælper mere end 7500 mennesker videre i livet, mens IT leverer digitale platforme målrettet beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply