Kommunale plejehjem med egen bestyrelse kan give en mere klar BUM-model

Del artiklen:
I valgkampen besøgte Statsminister Mette Frederiksen det kommunale plejehjem Kirsebærhaven i Kolding Kommune. Nu står hun i spidsen for en regering, der vil undersøge om kommunale plejehjem skal have bestyrelser på samme vilkår som private.
I valgkampen besøgte Statsminister Mette Frederiksen det kommunale plejehjem Kirsebærhaven i Kolding Kommune. Nu står hun i spidsen for en regering, der vil undersøge om kommunale plejehjem skal have bestyrelser på samme vilkår som private. - Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ser vi på erfaringerne med bestyrelser ift. dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner, så drukner vi ikke i succeshistorier. Regeringsgrundlaget kan fører til mere administration og dekobling af den kommunale ledelseskraft, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk