Ministerformulering om handicaphjælp under indlæggelse har skabt usikkerhed

Del artiklen:
Findes der en lovhjemmel, hvor kommuner kan stille BPA-ordninger i bero, når brugeren er indlagt? Det spørgsmål rejser tre handicaporganisationer i et brev til Socialministeriet.
Findes der en lovhjemmel, hvor kommuner kan stille BPA-ordninger i bero, når brugeren er indlagt? Det spørgsmål rejser tre handicaporganisationer i et brev til Socialministeriet. - Foto: Bent Midstrup/Ritzau Scanpix / Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

”Det er muligt for kommunalbestyrelsen at sætte en hjælperordning i bero under borgerens indlæggelse.” Den sætning i Socialministerens seneste hyrdebrev har skabt usikkerhed blandt mange brugere af BPA-ordningerne. Spørgsmålet er, om der er lovhjemmel.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk