Skip to main content

Mandag meddelte Danske Diakonhjem, at den administrerende direktør Morten Skov Mogensen havde opsagt sin stilling og fratræder. Torsdag blev det så offentliggjort, at Altidens administrerende direktør gennem mange år Miriam Toft stopper efter eget ønske med udgangen af oktober.

”Jeg har derfor besluttet mig for, at det er et godt tidspunkt, hvor jeg med ro i sindet kan give stafetten videre til en ny direktør, der kan sikre Altidens videre udvikling,” siger Miriam Toft ifølge et opslag på virksomhedens hjemmeside.

De to skift i topchefer er interessante, fordi Danske Diakonhjem er ubetinget den største aktør blandt friplejeleverandørerne og Altiden er måske den største private velfærdsvirksomhed i Danmark, der på de otte år Miriam Toft har været ved roret, er vokset fra 9 lokationer og 350 ansatte til godt 50 lokationer og 2000 ansatte.

Bestyrelsen for Danske Diakonhjem skriver i en mail til deres samarbejdspartnere, at baggrunden for at Morten Skov Mogensen har valgt at stoppe som direktør, er den kraftige vækst på friplejehjemsområdet i de senere år og at dette kræver andre forretningsmæssige kompetencer.

De to velfærdsvirksomheder fra hver deres private segment (selveje og kommerciel) er med andre ord ved den korsvej mange vækstvirksomheder i andre brancher har stået over for. Behovet for en ny profil.

Næste skridt er ikke besluttet

Hvor Miriam Toft bevæger sig hen, er ikke givet, men på LinkedIn skriver hun:

”Hvor min arbejdsrejse fortsætter, har jeg ikke besluttet endnu. Vores velfærd i Danmark er min store motivationskilde og de erfaringer, jeg har fået med mig igennem de seneste 19 år med velfærd, er hjerteblod for mig.”

Morten Skov Mogensen har ikke kommenteret, at han har opsagt sin stilling, men han kom til Danske Diakonhjem i 2021 fra en stilling igennem næsten ni år som Generalsekretær for KFUM’s Sociale Arbejde, fremgår det af hans LinkedIn profil.

I en tid hvor samfundet efterspørger kompetencer på velfærdsområdet, står vi nu med to ledige profiler og to ledige stillinger.

Nye kaptajner på broen

Hverken hos Danske Diakonhjem eller Altiden kommer man til at vente på, at en ny kaptajn bestiger broen. Hos Altiden skriver man følgende på virksomhedens hjemmeside.

”Altiden forventer at kunne melde ud inden for de nærmeste uger, hvem der fremadrettet skal stå i spidsen for virksomheden.”

Hos Danske Diakonhjem skrev man i mandags til samarbejdspartnerne, at bestyrelsen har ansat Christiane Dahlerup som ny direktør i Danske Diakonhjem og at hun er tiltrådt på hovedkontoret i Vejle.

Christiane Dahlerup er en ifølge hendes Linkedin profil relativ ukendt profil på velfærdsområdet, men har ifølge bestyrelsen i Danske Diakonhjem en bred erfaring som direktør og økonomidirektør i vækstvirksomheder.

Af LinkedIn fremgår det, at hun har sin egen konsulentvirksomhed, hvor hun løser ”Troubleshooter tasks” står der, dels som konsulent, dels som medarbejder, med det fælles træk, at identificere en virksomheds udviklings- og vækstpotentiale, samt igangsætte nødvendige ændringer. Hun har senest en interimlignende periode været trådt til som CFO i Torntoft & Mortensen A/S en entreprisevirksomhed.  

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christiane Dahlerup i forbindelse med hendes tiltrædelse og det brancheskift hun lige er trådt ind i.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply