Simpel genoptræningsrobot skal nu testes hos Dansk Handicapforbund

Del artiklen:
Genoptræning kræver varme hænder, men nu kan en ny robot potentielt medvirke til at frigøre flere og ikke nok med det. Effekten af genoptræningen skulle også være større.
Genoptræning kræver varme hænder, men nu kan en ny robot potentielt medvirke til at frigøre flere og ikke nok med det. Effekten af genoptræningen skulle også være større. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En privat fondsbevilling på millioner er grundlaget for et formelt samarbejde mellem Dansk Handicap Forbund og Syddansk Universitet (SDU), hvor man vil teste effekten af en nyskabende genoptræningsform udviklet på SDU, der potentielt kan spare kommunerne millioner og frigøre varme hænder.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk