
Danmarks Nationalbank skal have ny website og opgaven er gået til en dansk digital vækststjerne af et konsulenthus. Her betragter man tildelingen af opgaven som en blåstempling i forhold til fremtidige opgaver for den offentlige sektor, hvor kravet om sikkerhed konstant øges.
Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk
Nationalbanken skal have en nye hjemmeside, der både med hensyn til design og tekniskformåen er tidssvarende. Samtidig skal der bygges en simpel og driftssikker webshop, hvor man blandt andet skal kunne købe de nyeste jubilæumsmønter.
Ved første øjekast virker udbudsmaterialet til Danmarks Nationalbanks kommende digitale platform ikke specielt krævende, men det digitale konsulenthus Novicell, som har vundet opgaven peger i en pressemeddelelse på, at sikkerheden er så stor i løsningen af opgaven, at stort set ingen andre tilbudsgivere kunne være med.
De almindelige typer af hjemmesider kan de fleste bureauer bygge relativt let. Men det nye website for Danmarks Nationalbank er ikke en helt almindelig opgave ifølge Anja Bukhave Larsen, der er direktør for Public Sales hos Novicell.
”Nationalbanken kræver nemlig uhyre høj sikkerhed – blandt andet har Ruslands invasion i Ukraine øget risikoen for hackerangreb mod danske virksomheder og offentlige institutioner, og derfor skal sikkerheden omkring Danmarks Nationalbanks løbende analyser og anbefalinger være på et niveau, som man ikke ser ret mange andre steder,” siger hun.
Den nye løsning skal nemlig bygges med et ekstremt højt overvågningsniveau, så man sikrer, at det kun er Nationalbankens redaktører, som logger ind. Samtidig har Nationalbanken behov for hele tiden at kunne overvåge og logge, hvem der er inde på løsningen, og hvad der bliver ændret.
”Nationalbankens kommunikation er ekstremt tidskritisk, da kommunikationen kan have indflydelse på både erhvervsliv og de finansielle markeder, og derfor er der naturligvis også en øget risiko for, at løsningen bliver mål for hackerangreb,” siger Anja Bukhave Larsen.
Skal stå for driften de næste fire år
Novicell og Nationalbanken er allerede gået i gang med de indledende projektfaser og det er ambitionen, at den nye digitale platform skal være klar til lancering inden udgangen af 2022.
Der er i denne sammenhæng tale om, at den nye digitale platform skal bygges som en ø, der er relativt afkoblet fra bankens øvrige systemer. Derudover bliver den bygget, så det er let at udskifte forskellige hjælpesystemer.
”Det betyder, at Nationalbanken får en løsning, der vil være tidssvarende og driftssikker mange år frem, da vi blot kan udskifte forskellige dele i takt med, at behovet opstår,” siger Anja Bukhave Larsen.
Udover at Novicell skal bygge den krævende løsning, skal virksomhedens medarbejder også sørge for driften af platformen de næste fire år – derudover er der mulighed for at forlænge aftalen med yderligere tre år.
En blåstempling af virksomheden
Hos Novicel ser man opgaven for Danmarks Nationalbank som en klar blåstempling af virksomheden. Det vil sige, at man nu af det offentlige kan betragtes som en samarbejdspartner til nogle af de mest krævende offentlige opgaver i den digitale sektor.
”Det er en type af opgaver, som ligger utrolig godt for os, og som vi har brugt mange ressourcer på at dygtiggøre os indenfor og kvalificere os til at opnå de rette certificeringer. Jeg tror ikke, at der findes opgaver i Danmark, der kan være en større blåstempling af Novicells kompetencer end denne opgave for Danmarks Nationalbank, siger Jakob Bækkelund Nielsen, direktør for Novicell København.
Kort om Novicell
Novicell er en af de danske stjernehistorier fra den digitale branche. Virksomheden så dagens lys i en villalejlighed i Højbjerg for 20 år siden, og i dag tæller virksomheden omkring 400 medarbejdere fordelt på kontorer i Danmark, Storbritannien, Spanien, Norge, Sverige og Holland, fremgår det af hjemmesiden.
Regnskabsresultatet før finansielle poster landede i 2021 på 14,45 mio. kroner, hvilket var knap 1,6 mio. kroner mindre end året før, men det tilskrives corona og bekymre ikke den administrerende direktør.
”Vi lever af at sælge timer, og når en ret høj andel af medarbejderne er hjemme på grund af corona, så kan det straks mærkes på udfaktureringen og aflæses på bundlinjen,” siger, Per Kirchner til Mediet Markedsføring i anledning af virksomhedens seneste årsregnskab.