Låneordninger frem for kompensation kan blive virkeligheden ved fremtidige epidemier

Del artiklen:
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsentere aftale om hjælpepakker til natklubber, barer og restauranter ramt af restriktioner i forhold til natteliv og julefrokoster, i Erhvervsministeriet den 9. december 2021. Men i fremtiden kan det være at hjælpepakkerne kun er låneordninger.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsentere aftale om hjælpepakker til natklubber, barer og restauranter ramt af restriktioner i forhold til natteliv og julefrokoster, i Erhvervsministeriet den 9. december 2021. Men i fremtiden kan det være at hjælpepakkerne kun er låneordninger. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

En ekspertgruppe der rådgiver regeringen om kompensation ved fremtidige epidemier, peger ifølge lækkede notater på, at staten først sætter ind med fx lån og udskudte skatter. ”Det ligner på ingen måde en ordning, der har taget højde for virksomhedernes retssikkerhed”, lyder det fra juraprofessor.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk