Regeringen retter ind i EU-sag om modkøb ved indkøb af forsvarsmateriel

Del artiklen:
For tre år siden rejste EU en sag mod Danmark, hvor forsvaret krævede modkøb af de udenlandske leverandører af bl.a. 309 pansrede mandskabsvogne. Nu er sagen løst - Læs hvad der er op og ned
For tre år siden rejste EU en sag mod Danmark, hvor forsvaret krævede modkøb af de udenlandske leverandører af bl.a. 309 pansrede mandskabsvogne. Nu er sagen løst - Læs hvad der er op og ned - Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen har frafaldet en sag mod Danmark om modkøb, hvor udenlandske leverandører er forpligtede til at investere i bl.a. danske kompetencer. Det er sket efter, at regeringen har vedtaget nye retningslinjer for modkøb. I branchen for Forsvars- og Aerospace er man både glad og bekymret.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk