Skip to main content

Borgere og kommunale samarbejdspartnere kommer ikke til at møde nye leverandører af lyntest, det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Midtjylland, der står for regionernes udbud.

De tre nuværende leverandører af lyntest for COVID-19 har alle genvundet opgaven i endnu en periode. 

Det betyder, at Falck A/S, Carelink A/S og Copenhagen Medical A/S, alle tre fortsætter med at næse-teste danskerne med antigentesten, i de områder hvor de i dag udfører opgaven.

De nye kontrakter løber tre måneder, med mulighed for yderligere forlængelse, og gælder i udgangspunktet samlet set 300.000 daglige hurtigtest.

Syv virksomheder havde ellers budt ind på opgaven, hvis maksimale kapacitet kan skrues op til 500.000 daglige tests. Bliver der behov for færre tests, kan man dog også skære helt ned til 50.000 daglige tests.

Det giver en samlet potentiel udbudssum på op til flere milliarder kroner. Variationen i op og nedskaleringen af test betyder dog, at den endelige regning vil svinge i takt med behovet. Særligt hvis man får en tredje eller fjerde bølge af corona og skal skrue helt op til maximal kapacitet.

Fortsat fokus på pris

I dette udbud har regionerne vægtet pris 50% og kvalitet 50%. Regionernes udbud af lyntest har tidligere været kritiseret for at fokusere for meget på pris, men man skal ikke tage fejl af at det fortsat har et stort fokus for regionerne.

”Med udbudsresultatet skærer vi en bid af prisen, og sikrer samtidigt hele landet dygtige leverandører, der leverer høj kvalitet. Det resultat kan vi kun være tilfredse med, siger Anders Kjærulff, koncerndirektør i Region Midtjylland.

OPS-Indsigt har tidligere kort beskrevet, hvordan regionerne i deres genudbud ville bedømme kvaliteten ud fra fem delkriterier:

  1. Uddannelse og rekruttering, 
  2. Kommunikation,
  3. Logistik og indretning på teststedet,
  4. Agilitet og udvikling af nye testmetoder
  5. Planlægning af opgaven.

Et udbud med forhindringer

Regionerne valgte tidligere i år at opsige samarbejdet med virksomheden SOS International, der ellers havde vundet opgaven med lyntest i fire regioner.

Det betød, at Falck og Copenhagen Medical, som ellers havde tabt udbuddet, fik opgaven igen og hele opgaven måtte genudbydes.

Samarbejdet med SOS blev opsagt efter flere afsløringer i Politiken om underleverandøren Medicals Nordic. Virksomheden havde tvivlsom omgang med persondata og hygiejneproblemer.

Fordeling af de 300.000 daglige lyntest

Her er en oversigt over virksomhederne, som har opgaven i perioden 10. maj til 10. august. 

  • Region Hovedstaden: Copenhagen Medical – 111.000 test om dagen.
  • Region Midtjylland: Falck – 63.000 test om dagen.
  • Region Syddanmark: Carelink – 58.500 test om dagen.
  • Region Sjælland: Falck – 39.000 test om dagen.
  • Region Nordjylland: Falck – 28.500 test om dagen.

Kilde: Region Midtjylland.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply