Forsvarsministeriet krænkede i to år ophavsret hos nichemedie

Del artiklen:
Artikler og viden har gennem årene, været kopieret uden ophavsret, hvad enten man har benyttet sig af kopimaskiner, CD-brændere eller blot lagt artikler fra nettet i en PDF. En ny sag sætter ophavsretten for nichemedier i perspektiv.
Artikler og viden har gennem årene, været kopieret uden ophavsret, hvad enten man har benyttet sig af kopimaskiner, CD-brændere eller blot lagt artikler fra nettet i en PDF. En ny sag sætter ophavsretten for nichemedier i perspektiv. - Foto: sh-grafik og Jens Nørgaard Larsen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Over 200 artikler hentet fra et enkelt abonnement hos nichemediet OLFI blev gennem to år delt i Forsvarsministeriets departement med 300 medarbejder. Sagen er afsluttet med et forlig på over en kvart million kroner, men illustrerer også nichemediers balance i samarbejdet med det offentlige.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk