Analyse: Frikommuneforsøg med begrænset frihed på ældreområdet

Del artiklen:
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har trukket en velfærdsaftale på ældreområdet hjem med resten af rød blok, hvor frit valg af hjemmehjælp kan blive fortid i tre kommuner.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har trukket en velfærdsaftale på ældreområdet hjem med resten af rød blok, hvor frit valg af hjemmehjælp kan blive fortid i tre kommuner. - Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Partierne i rød blok er enige om at sætte tre kommuner fri på ældreområdet, men aftalen indeholder otte solide hegnspæle med bureaukratiske og tilsynsmæssige elementer. Samtidig er der risiko for, at Ankestyrelsens indflydelse og frit valg af leverandør kan helt forsvinde.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk