Skip to main content

Helt tilbage i juni har minksagen huseret i medierne og selv om minkskandalen har været endevendt i en redegørelse, bliver der ved med at dukke nye data og vinkler op. Samtidig er der er fortsat ikke truffet nogen endelig aftale om erstatning til minkavlerne, som nu reelt står uden arbejde. Samlet set drejer det sig om op mod 6000 mennesker.  Hver 10. minkfarm i Danmark ligger i Holstebro Kommune og netop her har kommunen nedsat en taskforce på arbejdsmarkedsområdet, der er i fuld gang med hjælp og vejledning til minkbranchen, familierne, følgeerhvervene og de ansatte i området. Dette for, at de berørte kan komme videre.  Den nye taskforce skal være krumtappen i kommunens hjælp til minkerhvervet, og taskforcen er rustet til at hjælpe på flere fronter:  Det kan være gårdejerne og familierne, der har spørgsmål til andre forretningsområder eller vejledning omkring virksomhedslukning. Det kan være de ansatte på en minkfarm, der har brug for hjælp til at skrive deres jobansøgninger og CV’er, og det kan være vejledning til, hvordan de kan få godtgørelse til at tage en efteruddannelse.  Det kan også være minkavlernes udenlandske medarbejdere, som har brug for et skræddersyet boost af deres dansk-kompetencer. Og det kan være foderleverandøren og specialproducenten, som skal se sig om efter en ny branche og andre muligheder.  Lars Stampe, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, håber, at minkerhvervet vil tage godt imod hjælpen i den specielle situation.  ”Vi har nogle dygtige medarbejdere, som alle vil bidrage til at finde løsninger, der kan komme minkbranchen til gavn,” siger han.  Først og fremmest er taskforcen en hjælpende hånd til et erhverv, som historisk har haft en stor betydning i Holstebro Kommune. Taskforcen skal være med til at sikre, at menneskene i minkbranchen får den hjælp, de har brug for, så de kan komme videre. Og er hjælpen ikke inden for kommunens rammer, hjælper taskforcen videre til andre aktører, som fx Erhvervshus Midtjylland, der har specialviden om regeringens hjælpepakker.  Søren Landkildehus, som er erhvervs- og arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, slår fast, at kerneopgaven for medarbejderne i Jobcentret, Sprogcentret og Erhvervsservice Holstebro er den samme i den aktuelle situation; nemlig at finde løsninger sammen med virksomheder og borgere:  ”Giv os et kald, så hjælper vi bedst muligt, understreger han. Der er blandt andet nedsat en taskforce på arbejdsmarkedsområdet, som skal hjælpe minkbranchen videre i den aktuelle situation.”Han fortæller at man har oprettet en telefonvagt, der besvares døgnet rundt.

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply