Borgere, der er visiteret til hjemmepleje, har et lovkrav på frit og uden ekstra omkostninger at kunne vælge mellem forskellige leverandører. På Frederiksberg har man godt 2.559 borgere, der modtager hjemmehjælp, og heraf har ca. 40 % har i dag valgt en privat leverandør. Det frem går af et nyhedsopslag hos Hjemmehjælpen A/S.
I de sidste fem år har borgerne på Frederiksberg kunne vælge mellem tre faste leverandører Diakonissestiftelsen, Hjemmeplejen A/S og den kommunale hjemmepleje. Det kunne godt være endt med et genudbud af opgaven, men Frederiksberg Kommune har valgt at forlænge kontrakten med tre år frem til udgangen af oktober 2024.
”De ældre på Frederiksberg skal have en tryg og værdig hverdag med masser af livskvalitet, og her er hjemmeplejen ekstremt vigtig. Vi ved gennem tilfredshedsundersøgelser, at der er stor tilfredshed med både de private udbydere og kommunens egen hjemmepleje. Derfor fortsætter vi samarbejdet med de private aktører, så de ældre også i de kommende år kan vælge den ordning, de foretrækker, og have vished for, at kvaliteten er høj uanset hvem, de vælger.” Siger Borgmester Simon Aggesen til OPS-Indsigt.
Glade leverandører
For Diakonissestiftelsen var det stort da man i 2015 vandt udbuddet som hjemmeplejeleverandør i Frederiksberg Kommune i seks år. Og det er med endnu større stolthed har modtaget meddelelsen om at kommunen har forlænget kontrakten, så borgerne i Frederiksberg kan vælge Diakonissestiftelsen som hjemmeplejeleverandør. Det fremgår af et nyhedsopslag.
” De seneste fem år har vi vist, at vi leverer hjemmepleje med udgangspunkt i den enkelte borger, og kommunen har udtrykt stor tilfredshed med Diakonissestiftelsen som leverandør. Det gør mig endnu mere stolt, over de dygtige medarbejdere og ledere i hjemmeplejen, som hver ser det enkelte menneske,” siger Diakonissestiftelsens administrerende direktør Anne Mette Fugleholm.
Også hos Hjemmehjælpen A/S er man godt tilfredse med, at kommunen har forlænget kontrakten.
”Vi er glade for, at vi har levet op til både kommunens og borgernes forventninger, så vi nu kan forlænge kontrakten og levere hjemmepleje mindst frem til slutningen af 2024,” siger direktør Camilla Wildbork, der har haft en ledende rolle i Hjemmehjælpen A/S siden starten for 15 år siden.
Forlængelsen skaber ro hos medarbejderne
Hos den mere operationelle drift i Diakonissestiftelsens Hjemmepleje forstår vi, at beslutningen hos Frederiksberg Kommune har skabt ro blandt medarbejderne for nu ved de, at samarbejdet med Frederiksberg Kommune løber i hvert fald frem til oktober 2024.
”Det er virkelig dejligt, at vi ved, hvad vi skal de næste tre år. Medarbejderne har løbende fået udviklet deres kompetencer i forhold til den komplekse opgave, det er at levere hjemmepleje til borgerne på Frederiksberg. Det kan vi nu bruge til at blive endnu bedre i fremtiden,” siger souschef Lena Vibeke Jensen.
Noget tilsvarende gør sig gældende hos Hjemmehjælpen A/S
”Det betyder uendeligt meget for vores borgere, at de kender deres hjælpere og kan glæde sig til besøgene, og for hjælperne betyder det lige så meget for deres glæde ved deres arbejde. Faste hjælpere til faste tider er derfor noget, vi hele tiden arbejder med at blive endnu bedre til,” siger Camilla Wildbork.
88-årige Gylva: Det betyder meget for mig
Men det er ikke kun leverandørerne der er glade. 88-årige Gylva Vestengen, der hver dag får besøg af Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, er også glad for, at aftalen fortsætter:
”Det betyder meget for mig, at det er Jannik, Tom og Yasser, der kommer i mit hjem og ser til mig hver dag. De er friske og hurtige til at hjælpe mig, og vi snakker sammen, mens vi hjælpes ad med opgaverne. Det er rart, at vi kan grine sammen, og det føles som om, de har god tid til mig,” siger hun.