Analyse: Kommunernes dobbeltrolle ved kompensation for merudgifter til covid-19

Del artiklen:
Finansminister Nicolai Wammen (S) slår ud med armene, da han sammen med formand for KL Jacob Bundsgaard (S) indgår økonomiaftale om kommunernes økonomi for 2021, hvor man, desuden fik penge til kompensation for merudgifter ifb med covid-19. Desværre har det vist sig svært for en del private velfærdsvirksomheder at blive omfattet af kompensationen.
Finansminister Nicolai Wammen (S) slår ud med armene, da han sammen med formand for KL Jacob Bundsgaard (S) indgår økonomiaftale om kommunernes økonomi for 2021, hvor man, desuden fik penge til kompensation for merudgifter ifb med covid-19. Desværre har det vist sig svært for en del private velfærdsvirksomheder at blive omfattet af kompensationen. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kompensation af private velfærdsvirksomheder for merudgifter til covid-19 er et sammensurium af holdning og løsninger, hvor man kan få den tanke, at KL prøver at finde en kattelem for at undgå at kompensere de private, men helt så enkelt er det næppe, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk