Lovindgreb der forbyder udbytte, kan reducere sociale investeringer

Del artiklen:
Socialminister Astrid Krag (S) har tidligere argumenteret for investering i sociale indsatser, hvor investorene kan få en økonomisk gevinst. Nu peger forsker på, at et lovindgreb mod profit vil reducere, at man kommer endnu længere ned ad den vej.
Socialminister Astrid Krag (S) har tidligere argumenteret for investering i sociale indsatser, hvor investorene kan få en økonomisk gevinst. Nu peger forsker på, at et lovindgreb mod profit vil reducere, at man kommer endnu længere ned ad den vej. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Forsker opfordrer Christiansborgpolitikere til at tænke sig om, før de laver lovindgreb om udbytte på socialområdet. ”Det vil i den sammenhæng virke uhensigtsmæssigt, hvis den politiske ambition er flere sociale investeringer,” skriver han i et indlæg på Altinget.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk