Analyse: fredag den 13. marts – Skæbnenat for dansk erhvervsliv

Del artiklen:
Med ændringen af Epidemiloven fredag den 13 marts forsvandt muligheden for fuld erstatning. Redaktør Steen Houmark stiller i denne analyse en række spørgsmål, herunder om den retorik, der fra begyndelsen har været om, at staten holder hånden under erhvervslivet.
Med ændringen af Epidemiloven fredag den 13 marts forsvandt muligheden for fuld erstatning. Redaktør Steen Houmark stiller i denne analyse en række spørgsmål, herunder om den retorik, der fra begyndelsen har været om, at staten holder hånden under erhvervslivet. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Natten til fredag den 13 marts valgte regering og folketing at sætte stat over marked. Med ophævelse af Epidemilovens §27 gjorde man revisorbranchen til taksator underlagt staten, hvor erhvervslivet tidligere havde haft en ligeværdig forsikringsordning, der kunne afgøres ved domstolene. Dette brud kan give skår i tilliden mellem stat og marked på den længere bane, skriver redaktør Steen Houmark.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk