Skip to main content

De er blandt de mest indflydelsesrige indkøbere i det offentlige Danmark.Tilsammen har de ansvaret for et årsbudget på over 200 milliarder kroner, der ifølge Danmarks Statistik og lidt afhængigt af, hvordan man ser det, skal dække velfærdsydelser til godt 500.000 borgere

Ja, rigtig gættet: Det drejer sig om social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer. Deres forening FSD – populært kaldet socialchefforeningen – afholder nemlig i disse dage årsmøde.

Som en af årsmødets oplægsholdere, Jane Heitmann (V), konstaterede: “Social-, sundheds- og arbejdsmarkedscheferne er det kommunale Kinder-æg, du ikke kan komme uden om i kommunerne.” Den dagsorden, de sætter, er derfor central. Men hvad er det så for en dagsorden, denne gruppe indflydelsesrige personer har sat for disse to dage af deres årsmøde?

Fremtidens velfærd: Udvikling eller afvikling

Så enkelt er det – eller så komplekst. En af de første ting, du møder på årsmødet, er drøftelsen af kompleksitet, som blev tydeliggjort ved formanden Helle Linnets åbning af årsmødet.

”Offentlig ledelse er en balancekunst i på en og samme tid at agere inden for de lovgivningsmæssige rammer, styre en stram økonomi, opfylde lokalpolitiske ønsker om god service samt leve op til borgernes og medarbejdernes forventninger og krav,” sagde hun

I hel naturlig forlængelse af årets tema havde FSD inviteret social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), til at give hendes bud på en velfærd i vækst og udvikling.

Ministeren: Vi skal udnytte de ressourcer, der ligger uden for slotholmens mure

Astrids Krags tale var, som den skal være. En minister skal være bekymret for de svageste i samfundet, og det gav hun udtryk for. Indfølende og langt lagde hendes tale sig fint op ad et indlæg, hun tidligere skrev til det magasin, der er udsendt op mod årsmødet, men værd at bemærke var hendes fokus på socialpolitikken. En bemærkelsesværdig ting ved ministerens indlæg var en humoristisk selverkendelse af værdien som politiker på Slotsholmen. Heri lå samtidig en anerkendelse af den ledelse, der er ude i kommunerne som ressource til at håndtere de komplekse løsningskrav, der dagligt udfordrer deltagerne. ”Vi skal være langt bedre til at udnytte de ressourcer, der ligger uden for Slotsholmens mure. Det er nemlig ikke altid, at innovationskraften er størst på Slotsholmen,” sagde Astrid Krag og fortsatte med et smil. “Det er godt med lidt selverkendelse, for når vi skal investere i mennesker, kræver det nye løsninger, og det handler om ledelse for at kunne løse nogle af de komplekse problemstillinger, der er på det sociale område.”Og løsninger er der brug for, hvad enten de kommer fra den offentlige eller private sektor.Kun ni virksomheder havde stand på socialchefernes årsmødeDet skal her bemærkes at ni virksomheder havde deres stand på socialchefernes årsmøde i kødbyen, de fem af dem var digitale.En rundspørge om hvad virksomhederne fik ud af deres deltagelse viser to ting. 1) Synlighed ift potentielle kunder, der har en presset kalender, men som ved en konference lige slapper det mere af 2) Netværksmulighed med nye og gamle kunder

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply