Skip to main content

Vestdansk Center for Rygmarvsskade under Regionshospitalet Viborg har efter et  udviklingssamarbejde med Life Science Robotics nu købt et eksemplar af genoptræningsrobotten Robert®. Robert® er et eksempel på at den offentlige sektor har behov for at afprøve og tilpasse ny teknologi inden man køber produktet. Robert® fik en prøve- og udviklingstid sammen med en fokusgruppe af terapeuter fra forskellige behandlingssteder, hvilket medførte at centeret blev overbevist om at Robotten kunne, det som personalet forventede.”Vi prøvekørte Robert i februar og samlede erfaringer, som vi tog med i en fokusgruppe bestående af folk fra Life Science Robotics og terapeuter fra forskellige behandlingssteder. Life Science Robotics udviste stor lydhørhed overfor vores forslag til nye funktioner. Derfor er Robert nu i stand til at løse alle de opgaver, vi sætter den til. Vi ser meget frem til at få glæde af robotten.” Siger ledende terapeut på Vestdansk Center for Rygmarvsskade, Lasse Thulstrup.Øger træningseffekten og forbedre arbejdsmiljøet

Med Robert® på holdet forbedres både arbejdsmiljøet for de ansatte, da de undgår mange tunge, gentagne løft, og træningen for patienterne, da de nu ganske enkelt kan trænes meget mere. 

“Robert kan efter igangsætning selv træne med patienten, mens terapeuten går videre til den næste patient. Det øger vores output fra otte til 16 patienter pr. skift for hver terapeut. Det er en fordobling af vores kapacitet. Og jo mere du træner, jo bedre bliver du. Jo mere du træner jo hurtigere kommer du dig,” siger Lasse Thulstrup. Han er også meget tilfreds med forbedringen af arbejdsmiljøet: 

“Der er visse øvelser, der er rigtig hårde for personalet at lave med patienten. For eksempel skal et ben måske løftes 100 gange. Her kan man få hjælp af robotten og på den måde undgå nedslidning.”Fra en ide over aftenkaffen til systemeksportIdeen til Robert® kom til en almindelig  aften, hvor grundlæggeren af Life Science Robotics , Lasse Thomsen, og hans kone talte om udfordringerne i hendes arbejde som sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital. Nemlig de daglige udfordringer som tunge løft i relation til rehabilitering af patienter medføreI 2018 fik iværksætter virksomheden professionelle investorer om bord. Lasse Thomsen trådte af som CEO og Keld Thorsen blev en del af virksomheden som ny CEO og aktionær.Virksomheden har siden øget sit fokus på international systemeksport og derfor skiftet til det engelsk klingende navn Life Science Robotics. Navnet understreger tilstedeværelsen af ​​robotter og sundhedsvidenskab som en del af virksomhedens DNA.

Stor interesse for Robert®

Regionshospitalet i Viborg er ikke alene om interessen i robotteknologien. 

“Lige nu prøvekører Hannover Universitetshospital teknologien. Vi har været på en slags road show, hvor vi har besøgt Göttingen, München, Berlin og Hannover. Der findes ca. 80 universitetshospitaler og et hav af rehabiliteringsklinikker i Tyskland. Vi ser derfor et stort potentiale henover et par år.” Siger Keld Thorsen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply