Skip to main content

Det er baggrunden for at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse  har sat sig i spidsen for en en indsats til i alt 63 mio. kr., som har til formål at styrke innovationssamarbejde.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil med indsatsen hjælpe flere små og mellemstore virksomheder til succesfuld innovation. Indsatsen skal blandt andet understøtte små og mellemstore virksomheders adgang til viden fra og samarbejde med uddannelses- og videninstitutioner.

Indsatsen rammer direkte ned i små og mellemstore virksomheders (SMV’ers) behov. I et globalt marked, hvor det ofte ikke er nok at konkurrere på pris alene, er det afgørende, at virksomhederne løbende formår at udvikle sig og finde nye løsninger. Men danske SMV’er halter efter internationalt. Danmark ligger bl.a. under EU-gennemsnittet i forhold til andelen af innovative SMV’er. Det skal der gøres noget ved, lyder det fra erhvervsfremmebestyrelsen.

”Som SMV-virksomhed er vi nødt til konstant at udvikle vores forretning, hvis vi skal kunne konkurrere. Et tæt samarbejde med blandt andre kunder, leverandører og videninstitutioner er her af afgørende betydning, hvis vores innovation skal lykkes,” siger Dorte Zacho Martinsen, direktør i SMV-virksomheden BM Silo ApS og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.Virksomhederne skal møde en sammenhængende erhvervsfremmeindsats, hvor virksomhedernes efterspørgsel er i centrum. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil derfor lægge stor vægt på, at kommende indsatser er koordineret med indsatser i regi af fx Innovationsfonden og gerne bygger videre på eksisterende indsatser, som viser gode resultater og er efterspurgte af virksomhederne.Faktisk viser erfaringerne fra de eksisterende innovationsfremmeprojekter, at projekter vedr. innovationssamarbejde generelt skaber stor værdi for virksomhederne, og at projektoperatørerne næsten ikke kan følge med virksomhedernes efterspørgsel på innovationssamarbejde.”Projekter med fokus på innovationssamarbejde er blandt de projekter, som har opnået de bedste resultater. Flere af projekterne har private virksomheder ”stående i kø” for at komme med. En større del af disse projekter udløber imidlertid i løbet af i år og næste år. Nu skaber vi muligheder for at velfungerende og efterspurgte indsatser kan forlænges, samtidig med at også nye projekter kan komme i betragtning,” siger Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg Universitet og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Målgruppe og indsatsen

Indsatsen retter sig mod udvikling af nye produkter og løsninger i samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner. Ansøgere kan både være eksisterende operatører, som ønsker at udvide og videreføre deres innovationssamarbejde, og operatører, som ønsker at gennemføre nye indsatser for at understøtte innovationssamarbejde.

Fakta 

  • Der afsættes op til 63,3 mio. kr. til at styrke innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner. Heraf kommer 48,3 mio. kr. fra EU’s Regionalfond, og 15 mio. kr. kommer fra de decentrale erhvervsfremmemidler.
  • Projektperioden er frem til udgangen af september 2022.
  • Fristen for at indsende ansøgning er 12. november 2019 kl. 12.00, og det er forventningen, at ansøgere får besked om tilsagn eller afslag fra Erhvervsstyrelsen i starten af december.

Information, elektronisk ansøgningsskema og praktiske informationer findes på https://regionalt.erhvervsstyrelsen.dk/innovationssamarbejder-mellem-virksomheder-og-videninstitutioner

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply