Skip to main content

Regeringens vækstplan for kreative erhverv består af i alt 28 initiativer, der skal styrke uddannelse og efteruddannelse, risikovillig kapital, iværksættere, innovative udbud, håndhævelse af ophavsrettigheder og international synlighed og eksport. ”Fra regeringens side har vi nu prioriteret 48,5 mio. kr. til vækstplanen, der skal give de kreative erhverv bedre rammer for vækst og udvikling. Planen har samtidig fået et klart grønt aftryk, hvor både virksomheder, studerende og forskere på arkitekt- og designskolerne får incitament til at samarbejde om en mere bæredygtig udvikling”. Siger Erhvervsminister Simon Kollerup.Erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti Mona Juul bakker op. “Det er sådan en fornøjelse, at vi nu i fællesskab i Folketinget sætter fokus på den kreative branche, som er i vækst, og som er vigtigere end nogensinde – også når det gælder digitale muligheder og bæredygtige løsninger,” siger hun.Markedsføringskonsortium for dansk kreativitetVækstplanen indeholder blandt andet et markedsføringskonsortium, der etableres i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv og Realdania. Markedsføringskonsortiet for dansk kreativitet, som det hedder, får blandt andet til opgave at koordinere og afvikle besøgsture for udenlandske kommercielle og politiske beslutningstagere og medier.  ”I Danmark kan vi noget helt særligt, når det handler om at udtænke kreative løsninger, men vi kan godt blive endnu bedre til at vise det til omverdenen. Derfor er et af de store initiativer i vækstplanen et markedsføringskonsortium for dansk kreativitet, som skal øge eksporten af danske produkter og services, ” siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.20 millioner kroner til innovationsmiljøerMed vækstplanen afsætter regeringen 20 mio. kr. fra 2020-2022 til at etablere et iværksætter- og innovationsmiljø på design- og arkitekt-skolerne i Aarhus, Kolding og København. ”Med det nye iværksætter- og innovationsmiljø styrker vi samspillet mellem de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet – noget der blandt andet kan være med til at få flere nyuddannede i job. Men det skal også gøre de studerende endnu bedre til at tænke i bæredygtige løsninger, der kan være med til at få has på de klimaudfordringer, vi står over for. Designere og arkitekter har en vigtig rolle i den grønne omstilling, for mange af de valg, der bliver taget i designfasen, har stor betydning for klima- og miljøpåvirkningen fra både bygninger og produkter”, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen Samspillet mellem kultur- og erhvervsliv styrkes. Vækstplanen har også et fokus på styrkelse af kulturområdet.”Med vækstplanen sætter vi ind for at styrke en lang række områder, som er helt vitale for de kreative erhverv. Både inden for kunstnerisk uddannelse, ophavsret og kultur-erhvervssamarbejde.” Siger Kulturminister Rasmus Prehn i en pressemeddelelseKort om de kreative erhvervDe kreative erhverv er mode og tekstil, møbler, interiør, arkitektur, design, musik, film og tv, digitale spil, animation, indhold og apps til medieplatforme, scenekunst, kommunikation, reklame og forlagsvirksomhed. De kreative erhverv beskæftiger 117.000 personer på fuld tid og skaber samlet en omsætning på ca. 348 mia. kr. årligt, når den afledte økonomiske aktivitet tælles med.Der er fra 2019-2022 afsat i alt 62,5 mio. kr. til indsatsen. Initiativernes gennemførelse fra 2020-2022 afhænger af resultatet af finanslovsforhandlingerne

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply