Skip to main content

Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København og Frederiksberg opstår nu et midlertidigt byrum med aktivitet for små iværksættere og byens borgere. Det er den socialøkonomiske virksomhed URBAN 13, som står bag projektet og økonomisk støtte kommer fra Frederiksberg Fonden, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden.Lene Vind, lene@nb-medier.dkNormalt er det et stort øde sted, hvor tusindvis af biler dagligt buldrer hen over. Ikke specielt tiltalende. Men i 2017 fik en gruppe frivillige ildsjæle øje på området, og de bød ind på Frederiksberg og Københavns Kommuners udbud om at fylde det tomme område med ny, midlertidig aktivitet. Og nu skaber den socialøkonomiske virksomhed, URBAN 13, en kreativ containerby med forskellige slags aktiviteter og mulighed for arrangementer. Containerbyen åbner for borgere og besøgende til sommer.Containerbyen er dynamisk og kommer på sigt til at indeholde små iværksætterstader med spisesteder, små butikker, digitale start-ups, håndværkere, kunst- og kulturskabere, byudviklere og forskellige sociale projekter. Multisalen ”Garagen” bliver et omdrejningspunkt for aktivitet og for de besøgende – da den skal fungere som både indendørs og udendørs koncertsted, biograf, teater og medborgerhus.Det er Arkitektfirmaet PLATANT, der har bistået de frivillige ildsjæle med at omsætte deres ideer i den kreative containerby.

Kreativt miljø mellem betonpillerne

“Frederiksberg har et stort og voksende lag af nye kulturskabere, som sammen med erfarne aktører inden for motion, medborgerskab og genanvendelse af ressourcer vil blive blandt elementerne i det nye mødested,” siger Frederiksberg Fondens direktør, Martin Dahl.Realdania har været med til at støtte projektet mellem betonpillerne, som opstår mens fremtiden for Bispeengbuen stadig diskuteres.”Det er rigtig spændende, at et af byens måske mest vanskelige steder, nu bliver fyldt med aktivitet og liv for alle. Det er også meget positivt, at det er en gruppe frivillige ildsjæle, som står bag projektet. Vi kan se fra en række andre projekter, som vi tidligere har støttet, hvordan midlertidige byrum med ildsjæle ”ved roret” netop bidrager positivt til et lokalområdes liv og udvikling,” siger projektchef i foreningen Realdania, Pelle Lind Bournonville.Projektperioden går fra 2017-2019 og Realdania støtter med 4 mio. kroner. En mio. kroner kommer fra Frederiksberg Fonden og 200.000 kroner fra Lokale og Anlægsfonden.Læs mere om projektet her: https://www.urban13.dk/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply