Holdbæk Kommune risikere at tabe millioner ved at hjemtage plejecenter

Ældre- og Sundhedsudvalget i Holbæk Kommune vil hjemtage udliciteret plejecenter, men det kan komme til at koste kommunen millioner på den lange bane, viser gennemgang af kommunens egne tal.
Okan Ilker Görgen, Farzad Saber og Ejvind Frausing modtager her årets Grand Solutions Pris for udviklingen af den intelligente iltrobot ’O2matic’ Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Dansk virksomhed udvikler iltrobot med globalt potentiale

Vinderne af Innovationsfondens Grand Solutions Pris 2020 har udviklet en iltrobot, der automatisk kan dosere iltbehandlingen til KOL-patienter under indlæggelse, spare personalets tid, og forkorte indlæggelsestiden.

Region Midt vil have konkurrence og mere styring på ambulanceområdet

For at sikre mere konkurrence og mest mulig sundhed for skattekronerne vil Region Midtjylland gøre det billigere at være leverandør og selv vil drive en tredjedel af regionens ambulancer.

Forventningerne til velfærd løber løbsk

Kravene til kommunerne stormer ind fra alle sider i velfærdens bermudatrekant, hver med deres berettigelse uden tanke på sammenhæng. Vi bør prioriterer at se velfærd med andre øjne end vores egne. Hvad enten vi er individer eller er forankrede i samfundets fastlåste sektorer skal vi tillade, at man gentænker velfærdssamfundet, skriver redaktør Steen Houmark i dette indlæg.
Firmaet S.T.O.P, som arbejder med konflikthåndtering, har sammen med Vejel Kommune og firmaet "Vifin" udviklet et VR-Værktøj til voldsforebyggelse i socialpsykiatrien.,

Virksomheder og kommune udvikler VR-værktøj til voldsforebyggelse i socialpsykiatrien

Vold, trusler, røverier og seksuelle forbrydelser anmeldes i stigende grad på de socialpsykiatriske botilbud i Danmark. Nu vil Vejle Kommune bruge virtuel reality i deres forebyggelsesindsats.

SF på profitjagt blandt private vuggestuer og børnehaver

Private virksomheder skal ikke kunne trække overskud ud på børnepasning, lyder det fra SF, men hvor sandsynligt er det, at de vil sætte forældretilfredsheden over styr for profit?

KL skyder igen efter angreb på kommunernes brug af konsulenter

I et næsten tre sider langt brev til Ankestyrelsen, som OPS-Indsigt er kommet i besiddelse af, punktere KL`s chefjurist sagen om anvendelse af eksterne konsulenter på handicapområdet.

Private virksomheder er involveret i 30 % af al offentlig innovation

Nye tal fra Center for Offentlig Innovation viser, at der er størst sandsynlighed for øget effektivitet ved at inddrage private, men de fleste innovationssamarbejder iværksættes af det offentlige.

Ankestyrelsens afgørelse i Hjørringsag lægger op til fortolkningsmuligheder

OPS-Indsigt fået flere henvendelser om Ankestyrelsens afgørelse og de potentielle konsekvenser for privat plejehjemsdrift og kortvarige vækstpotentialer inden for frit valg.
Bo- og opholdstederne skal ikke forvente at forhandlingspresset bliver sat på stand by. Ankestyrelsens undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter har ikke opsættende virkning og kommunerne suser derudaf med forhandlingsløsninger offentlige som private.

Kommuner har sluppet fingeren på pauseknappen og fortsætter brug af handicapkonsulenter

Ankestyrelsens igangværende undersøgelse af kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet, har ikke opsættende virkning. Kommunerne finder ikke metoden ulovlig, derfor løser private fortsat opgaver.
(Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.
Kommunerne bruger sandsynligvis langt flere eksterne konsulenter på handicapområdet end KL og Altinget har afdækket

Flere kommuner bruger konsulenter på handicapområdet end tidligere afdækket

Meget taler for, at kommunernes brug af konsulenter på handicapområdet er større end afdækket af Altinget og KL og det kan blive et problem, hvis Ankestyrelsen alene bruger KL`s tal, skriver Redaktør Steen Houmark i denne analyse