Analysevirksomheden Norstat har spurgt et udsnit af danskerne om private leverandører må tjene penge på 10 forskellige typer af velfærd. Se tallene her.

Et flertal af danskerne: ”Private må godt tjene penge på velfærd”

Op mod 67 pct. af befolkningen mener, at private må tjene penge på velfærd. Det fremgår af en ny undersøgelse, som viser at regeringens kampagne mod profit på velfærd på bl.a. dagtilbudsområdet, er skudt forbi skiven. ”Man er ikke på linje med befolkningen,” lyder det fra Dansk Erhverv.
Eva Larsen har god gavn af træningen i sit hjem ved hjælp af træningsplatformen DigiRehab. Hun træner sammen med Jane Nielsen fra hjemmeplejen i Viborg Kommune.

Kommune opnår øget livskvalitet, arbejdsglæde og reduceret personaleforbrug

Viborg Kommune er den kommune i landet, hvor flest ældre træner digitalt og det slår igennem på tre bundlinjer. Mere livskvalitet, større arbejdsglæde og frigjorte hænder er resultatet af et samarbejde med træningsplatformen DigiRehab i en tid med stadig flere ældre og færre hænder.

Ansatte i lægehus sigtet for svindel med tilskud fra regionen

Region Hovedstaden har efter en undersøgelse anmeldt tre personer fra et lægehus i Charlottenlund til politiet,. De er nu sigtet for svindel med blandt andet ydelser og dobbeltfakturering.
Markedschef Morten Jung fra Dansk Erhverv og Branchedirektør Jacob Scharff fra Dansk Industri

Kommunernes underbetaling er et strukturelt problem – Vi ser kun toppen af isbjerget

”Stort cadeau til KA Pleje som via retssager har skabt offentlig opmærksomhed om manglende gennemsigtighed med kommunernes regnemetoder. Desværre er forsidesagerne kun toppen af isbjerget,” lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Industri. Læs hvad de har gang i.
Kortet viser fordelingen af friplejehjem og her kan man se, at Region Sjælland og Region Nordjylland er de regioner med færrest friplejehjem.

Antallet af friplejehjem er steget mest i Hovedstaden

Vi får stadig flere friplejehjem og ser vi på, hvor de nye certificerede friplejehjem bliver placeret rent regionalt, er væksten størst i Region Hovedstaden. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen, men det er fortsat i Region Midt og Syd, at vi finder de fleste friplejehjem.
Socialchefernes formand., Jakob Lundberg peger på tre udfordringer, som vi er tvunget til at se på.

Socialchefernes formand: ”Kan vi se fordomsfrit på, om alle regler for frit valg altid er bedst?”

Socialchefforeningens formand, Jakob Lundberg slap noget af en prøveballon løs lige før Ældretopmødet. I et indlæg på foreningens hjemmeside prikker han hul på en samtale om fremtidens ældrepleje og dermed også borgerens frie valg, men vil han virkelig afskaffe det? OPS-Indsigt har talt med ham.
Velfærdsiværksætteren Thomas Helt (i midten) sælger en del af sin forretning til privathospitalet Capio

Privathospital køber sig til partnerskab med sundhedsiværksætter

Privathospitalet Capio køber sig adgang til andet og mere end blot succesfulde velfærdsvirksomheder i vækst. Med deres seneste indkøb får de adgang til en unik dansk know how og praksiserfaring med velfærdsinnovation på et kompliceret og spirende marked for partnerskabsklinikker.
Kønsfordelingen på direktionsgangene er væsentligt anderledes på flere punkter i velfærdsbranchen end i den private sektor generelt. Blandt andet stiger andelen af kvinder.

Analyse: Regeringens profit-skræk kan ramme vækst-segment for kvindelige ledere

Når regeringen forfølger et forbud mod profit på velfærd så intenst, skaber den potentielt en bremseklods for mærkesager blandt støttepartierne, som for eksempel flere kvinder på direktionsgangene. Det kan blive en udfordring, for antallet af kvindelige direktører er i vækst inden for velfærd.
Fra venstre, forbundsnæstformand i FOA, Thomas Enghausen, Administrerende direktør i KA Pleje, Karsten Høgild og sektorformand i FOA, Torben Hollmann

FOA og KA Pleje er enige om, at plejekonkurs i Ikast-Brande er ekstra trist

”Det er en klar fejl, hvis en kommune holder fast i sin økonomiske systemer og forsøger at presse innovative måder at drive hjemmeplejen på ind i eksisterende skabeloner," lyder det fra FOA. Hos KA Pleje ringer alarmklokkerne, når man ser på timepriserne i Ikast-Brande Kommune.
”Vi tager de borgere som har søgt os og som er på vores venteliste,” siger direktør i Fonden Mariehjemmene, Malene Størup

Friplejehjem: ”Vi tager imod de borgere kommunen visiterer til plejehjem”

Friplejehjemmenes ret til selv at anvise borgere har understøttet en fortælling om, at friplejeleverandørerne kun vil lukke de lette plejeborgere ind og overlade `de tunge´ til kommunerne selv. "Det er der slet ikke risiko for, hvis man skruer det rigtigt sammen," lyder det fra branchen. – læs hvorfor.
Samme kvalitet til lavere pris er en af gevinsterne ved en udbudsaftale Ringsted Kommune har haft med en privat leverandør af hjemmepleje. (arkivfoto)

Privat plejeleverandør har sparet Ringsted Kommune millioner, men nu er det slut

Første oktober står 1100 borgere uden frit valg af hjemmehjælp, fordi ingen bød på opgaven og den nuværende private leverandør trak sig. Ringsted Kommune er ikke den eneste, der står i den situation. Læs hvordan kommunen takler det og først anbefaler politikerne et udbud i 2023.
Dansk Industri er ude i den helt store påvirkningsoffensiv af kommunerne under overskriften, ”Sammen kan vi udvikle velfærden i din kommune.”

Dansk Industri forærer platform med valgkampstemaer til kommunalpolitikere

Ved kommunalvalget i 2017 var offentligt-privat samarbejde ikke et tema. Siden har kommunerne hjemtaget opgaver for milliarder. Nu har Dansk Industri sendt en offensiv mail til 2.500 kommunalpolitikere med et interaktivt værktøj. Sigtet er at vende hjemtagnings-trenden i kommunerne.