Selv om der ikke var enighed om samtlige detaljer, var det panelet enighed om, at der skal nytænkning til, hvis velfærdssektoren skal klare fremtidens udfordringer med flere og flere ældre. (Fra venstre Søren Andersen, Morten Langager og Thomas Enghausen)

FOA: Man er et skarn, hvis man ikke vil lytte til erfaringerne hos de private

Alt privat er ikke dårligt og fællesskabets penge skal gå til velfærd var statements man kunne høre under en folkemødedebat om kvalitet i samarbejdet mellem offentlige og private. Debattører fra erhvervsliv, fagbevægelse og en patientforening udviste her enighed på flere punkter.
Bestyrelsesformanden for Foreningen Folkemødet Vibe Klarup, da hun byder velkommen fra hovedscenen torsdag. Hun så frem til tre dage med den demokratiske samtale i fokus. Men hvordan var det så? OPS-Indsigt har talt med flere deltagere i et OPS-perspektiv.

Folkemødet – en skygge af sig selv, men det kan stadig noget

Folkemødet 2021 var en decimeret udgave af sit tidligere jeg. Spontaniteten var reduceret, men der var gode debatter, som viser at Folkemødet fortsat kan noget. ”Fordelen i år var, at vi kunne komme lidt lettere rundt og jeg har mødt dem jeg skulle,” siger direktør i Attendo A/S Søren Andersen.
Efterspørgslen på at blive testet falder, og det rejser spørgsmålet, hvad skal vi så bruge alle de mange podere til? - Her et testcenter med kviktest drevet af Copenhagen Medical

Fald i covid-test kan forbedre ældreplejens muligheder for ferieafløsere

Covid-19 har øget bevidstheden om jobmulighederne i sundhedssektoren. Over 19.000 er blevet ansat som podere. ”Vi har alle typer af medarbejdere,” siger Kvalitets- og udviklingschef Martin Betzer i Falck. Desværre skal mange nu opsiges, men det kan vise sig at redde sommer-vikardækningen i ældreplejen.
Retorikken omkring de praktiserende lægeres mange mails og millionregning er afdæmpet på de sociale medier. (Modelfoto)

Ikke et ord om profit, da læger sendte millionregning til det offentlige

Nyder praktiserende læger særlig beskyttelse hos politikerne, når de begår fejl, misforstår en aftale og sender millionregninger til det offentlige? Noget tyder på, at de ikke bliver udskammet ligesom andre private aktører på velfærdsområdet, men hvorfor? Skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar.
Bo Libergren (V), der er næstformand i Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, mener at hvis lægen konsekvent har videresendt mails, kan det ikke betragtes som en individuel lægefaglig vurdering. Jørgen Skadborg (th) mener, at aftalen skulle have været mere tydelig.

Regionerne: Der er forskel på sjusk og fusk

Praktiserende læger har opkrævet millioner for videresendte mails med testsvar. ”Vi lægger op til, at skatteborgerne ikke betaler for en ydelse, der er værdiløs,” siger Bo Libergren (V), næstformand i regionernes løn- og takstnævn ift. om lægerne har misbrugt eller misforstået aftalen.
Det er udsædvanligt, at en forening af læger bliver indbragt for konkurrencestyrelsen, men det er ikke første gang. Læs hvad der skete sidst.

Praktiserende Læger indbragt for konkurrencestyrelsen

”PLO har ikke på nogen måde lagt hindringer i vejen for Nordic Medicare,” siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg i en kommentar til en noget usædvanlig klagesag, hvor PLO er indbragt for konkurrencestyrelsen. Ekspert vil ikke afvise, at styrelsen vil tage sagen.
Administrerende direktør og stifter af Intervare A/S går nu til modangreb på beskyldningerne om social dumping

Intervare A/S tilbageviser beskyldninger fra Københavns Kommune

I 20 år har Intervare A/S haft kontrakt med Københavns Kommune. For to uger siden beskyldte Kommunen selskabet for blandt andet at løndumpe sine medarbejdere. Det afviser Intervare nu i en lang redegørelse.
Hvor mange plejeboliger skal der til, for at drive et godt friplejehjem? (Arkivfoto)

Idealstørrelsen på et friplejehjem

Hvad er den rigtige størrelse på et friplejehjem i forhold til faglighed, økonomi og bygningsdrift? Det spørgsmål rumsterer i flere lokale og kommunalpolitiske debatter. OPS-Indsigt har afsøgt svar på dette spørgsmål, hos en række af dem der investerer, bygger og driver friplejehjem.
Borgmester Mogens Gade i Jammerbugt Kommune er godt og grundig ærgerlig over, at de radikale er gået med til en aftale, hvor man vil forhindre oprettelsen af nye private dagtilbud.

Borgmester: ”Vi får en kæmpe udgift, hvis de private daginstitutioner trækker sig”

Jammerbugt Kommune rammes hårdt, hvis private dagtilbud trækker stikket, som følge af en ny model. Ejerleder Henrik Stæhr ser ikke, at forældrene står i kø for at overtage og omlægge de private til selveje. ”Forældrene vil gå til borgmesteren og sige; skaf mig en plads til mit barn!” siger han.
"Min måske vigtigste uenighed med Dansk Erhverv er, at jeg ikke mener, stråmandsklinikker bidrager til at løse manglen på praktiserende læger," skriver formand for PLO , Jørgen Skadborg i en respons på Dansk Erhvervs notat.

Replik: Stråmandsklinikker truer den sundhedsfaglige kvalitet

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) vurderer, at ansvaret for den sundhedsfaglige indsats bliver uklart, når den ansvarlige speciallæge i almen medicin og ejer af en klinik uddelegerer ledelsesretten over personalet til en privat koncern.
Kapitalforvalteren Northern Horizon har stor erfaring fra investering i plejehjem i Sverige og Finland. Nu er turen kommet til Danmark.

Har investeret i over 100 private plejehjem. Nu er turen kommet til Esbjerg

Markedet for friplejehjem er i vækst og aktørerne der bygger og driver friplejehjem bliver stadig større. Lige nu bygger en af de store private plejeoperatører, hvad der svarer til plejekapaciteten i en mindre kommune.
Det er vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, som virksomheden Practio skal vaccinere borgere med i en tilvalgsordning.

Fra på lørdag kan privat firma vaccinere borgere med skrottede vacciner

Firmaet Practio forventer at kunne give de første stik med de skrottede coronavacciner i København allerede lørdag den 22. maj. Tusindvis af borgere har i forvejen skrevet sig op hos virksomheden.