Trods flere penge til handicapområdet er danskerne bekymrede
Hos Dansk Erhverv kalder man det en tillidskrise, at kun to ud af ti danskere forventer at få god kvalitet på det specialiserede socialområde. Vi har behov for en reformering, der sikrer en ensartet og gennemskuelig pris- og kvalitetsstruktur, lyder det.
Fremtidens ældre – otte ud af ti vil bruge velfærdsteknologi
De kommende ældre bliver stadig mere åbne overfor velfærdsteknologi, viser nye undersøgelsesresultater, der også angiver, hvad fremtidens ældre mener om ni konkrete teknologier og hvor villige de er til at veksle varme hænder med teknologiske løsninger.
Ny regering varsler markant skifte i det offentlige-private samarbejde
Tilgangen til offentligt-privat samarbejde går op i gear med mindre stat og mere samfund, hvis man skal tro det nye regeringsgrundlag. I syv punkter skitserer regeringen, hvad den mener med frisættelse og offentlig-privat samarbejde.
KL: Højesterets dom er en opbakning til kommunerne
KL`s perspektiv på højesteretsdommen i den såkaldte Brønderslevsag er interessant, for mange kommuner har nemlig haft deres beregningsmodeller på standby. OPS-Indsigt har talt med både KL`s juridiske chef og den advokat der har ført sagen for KL.
Fem former for frit valg af velfærd
Danskerne har de sidste tyve år fået mere frit valg. Vi har set på fem former og konstatere et kludetæppe af løsninger. For eksempel er frit valg af plejehjem ikke til for at booste friplejehjem og lovgivningen om den kommunale leverandør af hjemmepleje indeholder en sproglig finte.
To friplejeleverandører skal have nye topchefer
Det er ikke hver uge, at to af de store velfærdsvirksomheder siger farvel til deres topchefer, men det skete i denne uge. Begge virksomhederne har de seneste år været inde i en enorm vækst og nu skal man så videre med nye profiler.
En stribe af statslige selskaber er grydeklar til at blive solgt
Venstre har sat salg af statslige selskaber på dagsordenen, for det er blevet dyrere at være dansker og hvis vi ikke skal skrue ned for velfærden og sætte den grønne omstilling i stå, så er privatisering en mulighed, men hvem er egentlig bedst til at sælge ud af arvesølvet, røde eller blå regeringer?
Staten brugte del af konsulentbesparelser på ansatte og ikke mere velfærd
Socialdemokratiets store løfte fra valgkampen om at sikre milliarder til velfærd ved at skære i udgiften til konsulenter falder yderligere fra hinanden, viser nyt svar til Folketinget.
Kommentar: DR-Dokumentar om velfærdsprofit skuffer og overser substantielle udfordringer
`Tinas jagt på millioner´ er en DR-Dokumentar, hvor forargelsesunderholdningen dominerer og den substans man næsten har fat i omkring kommunernes kontraktindgåelser med private botilbud forsvinder til fordel for filmiske effekter og det er ærgerligt, for der ligger en historie gemt i det samspil.
Sociale investeringer – modige løsninger og hovedbrud
Sociale investeringer er sociale indsatser på en ny måde og en ny ramme for langsigtede og helhedsorienterede investeringer på velfærdsområdet, men hvor langt er vi, og vil kommunerne afgive opgaver og reducere egen stab, hvis nye løsninger viser sig mere effektive?
Nina Smith: Virksomheder skal hjælpe kommuner med at løse sociale problemer
Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet.
Statsministeren tænder arbejdsgiverorganisationer af ved at stikke til den danske model med lønudtal...
Når statsminister Mette Frederiksen åbner for at se på i lønnen for offentlig ansatte, så rokker det ved et helt centralt samfundsmæssigt maskinrum i samarbejdet mellem den offentlige og private sektor. Det vil være en kæmpe fejl, lyder det fra to arbejdsgiverorganisationer.