Region Hovedstaden

  Region Hovedstaden

  I Region Midtjylland har man et planlagt merforbrug på 33,1 mio. kr. som følge af hjemtagningen af ambulancedriften.

  Opråb: Borgerne risikerer at betale høj pris for regionale hjemtagninger

  Det har stor betydning om regioner anvender kontrolbud eller kontrolberegninger ved et udbud. Resultaterne fra fire regioners udbud af ambulancer viser, at kontrolberegninger kan øge hjemtagelsen. I en enkelt region har det givet et merforbrug i millionklassen og det kalder på et øget politisk fokus.
  I efteråret tabte de to regioner Midtjylland og Hovedstaden en millionsag i Klagenævnet for Udbud og nu er det så fire regioner i en anden sag.

  Regioners indkøb af ambulancer var ulovlig

  Regionerne har det sidste år været en hyppig gæst i Klagenævnet for Udbud og tabt flere klagesager. I efteråret 2021 afstedkom det en erstatning i millionklassen for to regioner og aktuelt har fire regioner tabt en sag til en udbudsværdi af en halv milliard. - Men begår regionerne for mange fejl?
  Det kræver en kæmpe logistisk go styringsmæssig indsats, at opskalere vaccineindsatsen, derfor henter de danske regioner hjælp fra den private sektor.

  Private løfter vaccineindsats i alle regioner

  De danske regioner er i gang med den største opskalering af vaccinationsindsatsen, siden Corona-pandemien brød ud. Over en halv million stik forventer de fem regioner at uddele i denne uge og det er kun muligt, hvis man trækker på den private sektor. Læs hvordan regionerne har grebet det an.
  Fremrykningen af det tredje vaccinestik gav søndag stort pres på vacciner.dk, hvor man kan booke sit stik. (Arkivfoto)

  Drop-in-vaccine droppes i private centre i hovedstaden

  For at undgå kø kan man mandag ikke længere blot dukke op til vaccination i private centre i hovedstaden.
  Sygeplejepersonale har siden regeringens indgreb omkring deres overenskomst 2021 vist deres utilfredshed ved punktstrejker. Nu kan man se, at stadig flere søger over i private vikarbureauer

  Utilfredshed får sygeplejersker til at søge ind i private vikarbureauer

  Der startede en ond selvforstærkende cirkel for regionerne, da de ikke kunne imødekomme sygeplejerskernes krav om højre løn og forbedrede arbejdsforhold ved overenskomstforhandlingerne. Utilfredshed, højre løn og fleksibilitet får nu sygeplejersker i hobetal til, at søge over i det private.
  Kø til vaccination (Arkivfoto)

  Private trækkes igen ind for at sætte turbo på vaccinationerne

  En aftale med Copenhagen Medical og Practio skal sætte turbo på vaccinationen mod Covid-19 i Region Hovedstaden. De to private virksomheder kommer således til at udgøre mindst 30 pct. af hovedstadens vaccinationsberedskab.
  I flere år har der været kapacitetsudfordringer på brystkræftområdet. Det kniber nemlig med at finde personale nok blandt de specialuddannede mammaradiologer.

  Region Hovedstaden indgår aftale om hurtigere udredning for brystkræft med privatklinik

  Region Hovedstaden har problemer med at rekruttere radiologer. Nu skal ny privat lægeklinik supplerer de øvrige aftaler, som regionen har med privathospitalerne Aleris-Hamlet og Capio for at forkorte ventetiden for udredning til brystkræft. Det glæder formanden for regionens sundhedsudvalg.
  Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

  KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

  Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.

  Ansatte i lægehus sigtet for svindel med tilskud fra regionen

  Region Hovedstaden har efter en undersøgelse anmeldt tre personer fra et lægehus i Charlottenlund til politiet,. De er nu sigtet for svindel med blandt andet ydelser og dobbeltfakturering.
  Nemlig.com er ikke længere velkommen hos bosteder og andre institutioner under Region Hovedstaden.

  Region siger Nemlig-nej

  I lighed med flere kommuner har Region Hovedstaden besluttet, at man ikke længere vil lade institutioner bruge online-supermarkedet Nemlig.com. Beslutningen skyldes arbejdsvilkårene.