DI Dansk Byggeri

  DI Dansk Byggeri

  Udvidelsen af plejehjemsektoren går for langsomt, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse. (Arkivfoto)

  Plejehjemssektoren vokser for langsomt

  Analyse: Kommunerne skal ud af analysehjørnet og ind i beslutningsrummet. Kommunale budgetaftaler indikerer, at der er planer om alt for få plejehjem i forhold til fremtidens behov, hvad enten de skal bygges som friplejehjem eller kommunale.
  Det er blevet langt dyrere at gennemføre anlægsprojekter viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Prisstigninger på byggeri presser kommuners økonomi

  Største prisstigninger på byggeri i ni år udfordrer kommunernes økonomi, som har overskredet deres anlægsbudget med milliarder. Udgifterne til byggematerialer falder ikke de næste mange år, vurderer fagfolk.
  Det er ikke al corona-rengøring i Københavns Kommune, der er foregået under velordnede forhold.

  Kommunalt indsatsteam mod social dumping fanger snyd hos private leverandører

  Corona-rengøring gav et boost til rengøringsbranchen, men nu viser en ny opgørelse, at mange nyansatte blev udsat for social dumping. 'Det er kynisk og uacceptabelt, når virksomheder spekulerer i at underbetale deres medarbejdere,' siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).
  Der skal blødes op på bygningsreglementet, så sagsbehandlingstiderne kan blive nedbragt. Det mener borgmester Birgit S. Hansen, der er formand for Miljø- og Forsyningsudvalget i KL.

  Det tager længere tid at sagsbehandle byggesager

  Sagsbehandlingstiden i byggesager er i gennemsnit steget fra 54 dage i 2019 til 62 dage i 2020. KL giver et nyt bygningsreglement en stor del af skylden og frygter, at reglementet hæmmer lokal vækst.

  Nyt partnerskab om fossilfrie byggepladser

  Et trekløver bestående af Vejdirektoratet, Københavns Kommune og Dansk Byggeri har indgået et samarbejde, der skal bane vejen mod fossil- og emissionsfrie byggepladser. ”Anlægsbranchen er klar og ser frem til flere udbud med krav om bl.a. fossilfrie byggepladser,” lyder det fra Dansk Byggeri.
  Hvor meget investerer kommunerne i mursten og asfalt pr indbygger. Det har DI Dansk Byggeri et svar på.

  De mindste og de største kommuner bruger mest på anlæg

  I mindre kommuner investeres i fremtidens bosætning og i store kommuner udbygger man faciliteterne, så der er bolig, pasning og infrastruktur til nye borgere, viser ny undersøgelse lavet af Dansk Byggeri om kommunernes anlægsinvesteringer.
  Et byggesagsgebyr på 6497 kroner for et udhus får en borger til at klage.

  Kommune skal tilbagebetale millioner

  En borgerklage over et byggesagsgebyr førte i januar til en kendelse, hvor Hørsholm Kommune skal ændre praksis og tilbagebetale millioner, men først efter ni måneder blev politikerne orienteret. Læs hvordan sagen blev kompliceret af, at kommunen ikke troede på afgørelsen.