Der var sne og is da det sidste fly lettede fra Karup i december 2022, nu træder staten til med en saltvandsindsprøjtning, men man mangler fortsat en operatør.

Statsstøtte skal give luft under vingerne til kriseramt kommunalt ejet lufthavn

Siden 2010 har Midtjylland Lufthavn mistet flere hundredetusinde passagerer årligt. I december lettede sidste rutefly fra Karup, siden har lufthavnens ledelse arbejdet på dels at finde en ny operatør dels opnå et milliontilskud i statsstøtte.
Medicinhåndtering er et af de kritikpunkter som Styrelsen for Patientsikkerhed har rejst.

Styrelse lukker midlertidigt for optag af borgere på friplejehjem

Et friplejehjem på Fyn har to uger til at rette op på krav fra Ældretilsynet under Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis det igen skal have lov til at optage borgere. Læs også hvilken risikokategori styrelsen vurderer der er for patientsikkerheden.
Et mindre friplejehjem i Vejle - Meta Mariehjemmet er erklæret konkurs.

Kommunal takstberegning skubbede friplejehjem ud over kanten

En ressourcekrævende genopretningsproces efter et påbud er endt med, at borgerne på et lille friplejehjem nu får hjælp til at leve det liv de ønsker, men tomme pladser og en kommunal takstberegning er medvirkende til, at man nu erklærer sig konkurs.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) åbner for både at hjælpe Ukraine med ammunition via Det Europæiske Forsvarsagentur og via et samarbejde med Tyskland.

Danmark vil spille på to heste ved indkøb af ammunition

Danmark vil både købe ind via Det Europæiske Forsvarsagentur og gå "solo" med enkelte EU-lande som Tyskland, for at sikre ammunition til sig selv og Ukraine.
Sammen med seks andre forsyningsselskaber har Silkeborg Forsyning tabt et trecifret millionbeløb ved spekulation i lave el-priser.

Kommuner bør overveje om bestyrelser i kommunalt ejede selskaber er klædt på

Flere eksempler på voldsomme underskud i offentligt ejede selskaber indikerer, at bestyrelsernes rolle og behov for sammensætning udvikler sig i en tid, hvor ledelsen af offentlige selskaber, der står for kritisk infrastruktur har store risici.

Kommune indgår nyt partnerskab på sundhedsområdet

På få er Nordic Health Lab er blevet et landsdækkende økosystem af sundheds-lab med testarenaer på danske hospitaler, nu træder den første kommune ind som partner.
"Kommunerne har mangel på kapacitet, og dermed er der jo i udgangspunktet et behov for at købe sig til kapacitet," siger Helene Bækmark, direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune.

Socialdirektør: Der er unfair konkurrence på socialområdet

Ifølge socialdirektør Helene Bækmark har de private udbydere fat i den lange ende, når det kommer til prissætning på socialområdet og konsekvensen er, at det er køberne og ikke sælgerne, der kommer i konkurrence med hinanden.
Private sundhedsforsikringer, som giver danskerne lettere adgang til behandling på bl.a. privatsygehus, er i vækst. Nu er en af de helt store spillere solgt.

Topdanmark køber sig til førende position på markedet for sundhedsløsninger

En millardaftale er indgået. Med et klik køber forsikringsselskabet Topdanmark en af de store spillere på markedet for sundhedsforsikringer. Et marked der inden for det sidste årti er fordoblet.
Ifølge flere eksperter bliver vi i Danmark ved med at planlægge projekterne på en dybt amatøragtig måde. Her uden sammenligning arkivfoto fra byggeriet af nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød.

Fagfolk: Danmark kører store offentlige byggeprojekter »amatøragtigt«

Norge og England har styr på budgetter og tidsplaner for store, komplekse byggerier. I Danmark slår de offentlige bygherre fortsat alt for mange skæverter.
Mange kommuner betragter sig som specialister i alt muligt fra rengøring, vaske tøj til affaldsindsamlingen og slå græsset.

To håndgreb kan frigøre en milliard til borgernær velfærd

Med to simple håndgreb kommer Dansk Industri i en ny analyse frem til, hvordan kommuner og regioner kan frigøre mindst en milliard kroner til borgernær velfærd. 'Det her er en snak om, at vi skal bruge kompetencer og ressourcer rigtigt,' lyder det.
Lars Løkke Rasmussen ønsker at rokke ved selve fundamentet for kommunernes drift: Kommunalfuldmagten.

Lars Løkke: Vi skal ændre kommunalfuldmagten

Minister og partiformand Lars Løkke Rasmussen vil ændre på kommunalfuldmagten. Den må ikke stå i vejen for mere offentligt-privat samarbejde og byråd må ganske enkelt slippe noget styring til gavn for frisættelsen.
”At regionerne får mulighed for at oprette en regionsklinik uden foregående udbud, mener vi er en forkert vej at gå,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Sophie Løhde: Regionerne vil fortsat kunne indgå aftaler med private

I et lovforslag fjerner regeringen en passus der i dag gør, at regionerne er underlagt et krav om udbud og det møder kritik fra branchen, men det forhindrer ikke regionerne i at lave aftaler med private, lyder det fra Sundhedsministeren.