Vognmænd vil have kommunerne til at betale for stigende brændstofpriser

Få dage efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsendte et notat om mulige konsekvenser for offentlige kontrakter af krigen i Ukraine, er to brancheorganisationer ude i et opråb, hvor de appellerer til, at kommunerne dækker for de stigende brændstofpriser.
Vejledningen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kommer i slipstrømmen på, at benzinpriserne tog et voldsomt hop op med 40% for små to uger siden.

Krigen i Ukraine – Ny vejledning om følgevirkninger for offentlige kontrakter

Ruslands invasion af Ukraine kan få konsekvenser for offentlige kontrakter i form af eksempelvis prisstigninger, men hvornår og hvordan det kan man læse i et notat fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, der allerede er ude i kommunerne.
Danmark giver yderligere 100 millioner kroner til Ukraine. Denne gang går pengene til at opretholde den offentlige sektor i landet, fortæller udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S). Han ses her i begyndelsen af marts ved et besøg ved grænseovergangen ved Medyka mellem Polen og Ukraine.

Danmark giver 150 millioner til Ukraines offentligt ansatte

Dansk bidrag er del af pulje på seks milliarder, der gives til Ukraines offentlige sektor via Verdensbanken.
Flygtninge fra Ukraine venter på at kunne blive transporteret videre til Polen. De mange flygtninge presser faciliteter såsom haller og indkøbscentre. I Tesco indkøbscenter sover folk på gulvet i blandt andet butikker.

Partnerskab skal give ukrainere en bedre modtagelse

Regeringen, arbejdsmarkedets parter og kommunerne skal med et ny partnerskab sikre en god modtagelse af ukrainere.