Her mødes den nye SVM-regering torsdag den 15 december. Selvom billedet er taget i sort hvidt, og virker lidt reto lægger man i regeringsgrundlaget op til, at den velfærdsteknologiske udvikling kommer op i gear.

Regeringen vil fremme en velfærdsteknologisk styrkeposition

Fokus på velfærdsteknologi er opgraderet hos den nye SVM-regering og det modtages positivt hos Dansk Erhverv, der ser et uforløst potentiale. ”Men det er vigtigt, at vi får styrket innovationskredsløbet, hvis vi skal forløse potentialet”, lyder det.

Nyt ministerium skal stå for digitalisering på tværs af den offentlige og private sektor

Det nye digitaliseringsministerium får byggesten fra tre ministerier som må afgive ressourcer, så en ny minister kan understøtte og udvikle, det regeringen beskriver som nye danske styrkepositioner.
Den nye SVM-regering, da den blev præsenteret den 15 december 2022.

Fem ministre hvor offentligt-privat samspil bliver særligt centralt

To ud af tre ministre, der skal beskæftige sig særligt med offentligt-privat samspil, når du læser regeringsgrundlaget, har praksiserfaring og er lige ankommet til Christiansborg.
Den tidligere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune Mette Kierkgaard gør nu politisk lynkarriere. Hun er på kort tid gået fra at være ukendt til først at blive valgt til Folketinget og dernæst nu ældreminister.

Tidligere familiechef i Viborg bliver ældreminister

Moderaternes Mette Kierkgaard er ny ældreminister i SVM-regeringen. Hun er tidligere familiechef i Viborg og skal stå for et af regeringens central OPS-projekter.
Frisættelsen af velfærdsområderne er hjemme, og det frie valg er mere end sikret, fremgår det af et nyt regeringsgrundlag.

Ny regering varsler markant skifte i det offentlige-private samarbejde

Tilgangen til offentligt-privat samarbejde går op i gear med mindre stat og mere samfund, hvis man skal tro det nye regeringsgrundlag. I syv punkter skitserer regeringen, hvad den mener med frisættelse og offentlig-privat samarbejde.
Kommunerne skal ifølge SVM-regeringen spare milliarder af kroner på jobcentrene og bureaukrati.

Kommunerne skal spare milliarder af kroner på administration og jobcentrene

Kommunerne og regionerne kommer til at betale for den nye regerings løfte om at hæve de offentlige lønninger med tre milliarder kroner. Derudover vil den nye SVM-regering spare tre milliarder på jobcentrene, som skal nedlægges i deres nuværende form.
Den nye regering kommer med en håndsrækning til de sociale organisationer, der stod til at miste deres bevillinger ved årsskiftet.

Ny regering kaster redningskrans til sociale organisationer

Flere vigtige sociale organisationer står til at miste deres bevilling ved årsskiftet. Nu kaster den nye SVM-regering en økonomisk redningskrans.
Tirsdag blev det offentliggjort, at vi skal have en ny SVM-regering. Erhvervsorganisationerne er håbefulde. Fremtiden vil vise om det er mere end gammel blandingsvin på nye flasker.

Organisationernes regndans op til offentliggørelsen af nyt regeringsgrundlag

Hos arbejdsgiverorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv hilser man den nye SVM-regering velkommen og håber på, at de syv års reformtørke afløses af en nærende reformregn, der vil øge arbejdsudbuddet, den grønne omstilling og langt mere frit valg.