Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.

Opgaveglidning fra regioner til kommuner driver nyt it-udbud uden om KOMBIT

” Vi drukner i papir,” siger digitaliseringschef i København Kommune i en kommentar til, hvorfor 29 hovedstadskommuner søger en fælles udbudsløsning inden for telemedicin uden om KOMBIT, der ikke er hurtige nok.
Fynbus er et af tre trafikselskaber, som får en økonomisk lussing for ikke at overholde udbudsregler. (Arkivfoto)

Trafikselskaber får rekordstore bøder for overtrædelser af udbudsregler

Tre trafikselskaber har fået 10 millioner kroner i bøde for grov overtrædelse af reglerne i udbud om flextrafik kørsel. Det er den største bøde, der nogensinde er givet på området.
Det ser sort ud i kampen mod profit på velfærd. Social- og Indenrigsminister Astrid Krag kan komme til at kigge langt efter de 90 nødvendige mandater.

Slaget om profitforbud kan være tabt for Astrid Krag

Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag kan kun regne med støtte fra et mindretal i folketinget til forslaget om forbuddet mod at trække overskud ud af private sociale botilbud. Samtidig tyder noget på, at et supertilsyn under socialstyrelsen kan være en løsning.
Fem borgerlige socialordfører kalde Astrid Krags forslag om forbud mod profit for en ”ommer”.

Oppositionen: Astrid Krag står med en ommer

Regeringen er ude i en revolverpolitik, hvor borgerne er glemt, fordi man har set sig sur på enkeltsager. Det mener fem borgerlige socialordfører, der vil slå endnu hårdere ned på de brodne kar. Læs hvad det går ud på
Viborg Kommune har stoppet al aktivitet i de lokaler, køkkenvirksomheden HTH ellers lige var åbnet i. Det skyldes, at Bach Gruppen , der har været involveret i byggeriet - ikke har fået en ibrugtagningstilladelse.

Køkkenvirksomhed fanget i kommunal bermudatrekant

HTH fik fredag besked om, at den nye butik i Viborg ikke måtte åbne fra lørdag. Det skyldes en manglende tilladelse og en strid mellem kommunen og Bach Gruppen.

Fondsforvalter vil bygge 10-15 friplejehjem de næste år

Med en forventning om en efterspørgsel på over 20.000 nye plejehjemspladser de næste år er markedet til at få øje på. Derfor opfører ejendomsudvikleren og fondsforvalteren NREP i øjeblikket to friplejehjem, og mange flere er undervejs.
Erhvervsstyrelsen går nu ligesom Ombudsmanden ind i sagen om Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens fordelagtige bolighandel.

Erhvervsstyrelsen går ind i sag om borgmesters bolighandel

Erhvervsstyrelsen vil undersøge om prisen var for lav, da Frederiksbergs nuværende borgmester Simon Aggesen (K) i 2016 købte en 460 kvadratmeter stor herskabslejlighed. Ombudsmanden er også gået ind i sagen.
Socialborgmester Mia Nyegaard (R) i København bevæger sig i en anden retning end regeringen i forhold til forbud mod profit på socialområdet.

Socialborgmester: Uigennemtænkt quick fix at lukke for privates overskud

”Vi vil miste de private og de nye indsatser, de kan udvikle,” skriver Socialborgmester i København, Mia Nygaard (R) i Altinget som reaktion på regeringens udspil om forbud mod private botilbuds overskudsudtræk til ejerne.
Ny investor har meldt sig på banen til opkøb af friplejehjem

International investor køber privat friplejehjem for 250 millioner

Markedet for friplejehjem udvider sig hele tiden, nu har en international kapitalforvalter købt sit første danske friplejehjem og forventer at investere i 5 til 7 de næste år.

De fleste private velfærdsvirksomheder må selv dække coronaudgifterne

Kun hver fjerde private velfærdsleverandør er blevet kontaktet af kommunerne i forbindelse med dækning af merudgifter ved corona. Branchen føler sig ulige behandlet af kommunerne, som administrerer de ekstra midler, der blev afsat ved økonomiaftalen.
Socialminister Astrid Krag (S) har tidligere argumenteret for investering i sociale indsatser, hvor investorene kan få en økonomisk gevinst. Nu peger forsker på, at et lovindgreb mod profit vil reducere, at man kommer endnu længere ned ad den vej.

Lovindgreb der forbyder udbytte, kan reducere sociale investeringer

Forsker opfordrer Christiansborgpolitikere til at tænke sig om, før de laver lovindgreb om udbytte på socialområdet. ”Det vil i den sammenhæng virke uhensigtsmæssigt, hvis den politiske ambition er flere sociale investeringer,” skriver han i et indlæg på Altinget.