Borgmestrene Birgit S. Hansen (S), Christina K. Hansen (S) og Sofia Osmani (K) er meget populære i de kommuner, hvori de netop har været på valg.

Se de lokale stemmeslugere her

Hvem er de forholdsvis mest populære borgmestre og lokalpolitikere? Det kan du se på liste her over de forholdsvis største stemmeslugere. Tre kvinder er i top-5.
Kommunernes fødevareforbrug er forbundet med en stor påvirkning af klimaet. Danskerne ligger nemlig højt på listerne over de mest kødspisende lande. Det er derfor også en af de store poster i klimaregnskabet i kommunerne, så der er behov for en omstilling til mere plantebaseret kost i fx børnehaver og ældreplejen

Kommunernes indkøb sætter et stort klimaaftryk

Kommunernes indkøb har en klimabelastning svarende til alle personbiler i Danmark. Kommende byråd har derfor en nøgleopgave, når de træffer et grønt indkøbsvalg, lyder det fra Tænketanken CONCITO, men en skov af uensartede krav i udbuddene skaber en gråzone i det grønne, mener erhvervsorganisationer.
Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør, er træt af kommunale selskaber, da de ikke har viden og kompetencerne til at drive virksomheder.

Borgmester vil nedlægge §60 selskab

Benedikte Kiær (K), som er borgmester i Helsingør, vil nedlægge §60-selskab efter skandale i 'Nordsjællands Park og Vej'.
I København kæmper overborgmesteren for at bygge billige boliger, men sagsbehandlingstiderne er lange og det er med til at gøre boligerne dyrere. - Læs hvad man vil gøre ved det.

Hovedstadskommunerne har det største bureaukrati i byggesagsbehandlingen

Kommunalt bureaukrati er en stopklods for byggeriet. Lange sagsbehandlingstider og vilkårlighed i byggesager koster erhvervslivet dyrt og modarbejder ønsket om flere billige boliger i hovedstadsområdet. ”Alle i markedet frygter dialogen med kommunen,” lyder det fra branchen. - Se hvem der topper.
Enhedslisten og Alternativets forslag til en grønnere indkøbsmodel møder modstand. " Jeg er i tvivl om, hvorvidt den her model er den rigtige,« siger Sophie Hæstorp Andersen spidskandidat for S. Også SF’s spidskandidat Sisse Marie Welling er skeptisk over for modellen med en intern CO2-pris.

Partier vil gøre Københavns Kommunes indkøb grønnere med intern CO2-afgift

En national CO2-afgift lader foreløbigt vente på sig. Derfor ønsker Enhedslisten og Alternativet at gå foran på kommunalt plan med en intern CO2-afgift i Københavns Kommune. Det kan lade sig gøre, men det skal skrues rigtigt sammen, mener professor.
Adm. dir. Per Olesen (tv) fra Bornholms Andelsmejeri havde Bornholms byrådskandidater på besøg . Politikerne var med på DI's kampagnebus ved en af torsdagens seks virksomhedsbesøg op til kommunalvalget d.16. november.

Dansk Industri er gået op i et andet gear forud for KV21

Dansk Industri har sendt en kampagnebus ud i kommunerne. Men hvorfor tage på valgturne? ”Vores budskab til borgerne er klart: sæt kryds ved den positive erhvervspolitik,” lyder det fra branchedirektør Jacob Scharff. Læs hvordan arbejdsgiverforeningen forsøger at påvirke kommunalpolitikerne.
Hvis det nuværende landspolitiske styrkeforhold mellem de politiske partier slår igennem til kommunalvalget 16. november, så står De Konservative til at blive en af de fire vindere.

Syv ud af ti vælgere overvejer deres stemme ved kommunevalget

Lokalpolitiske positioneringer i kommunalbestyrelserne kan være afgørende for det offentlige indkøb. Nogle er i mod og andre er med, men hvor meget rykker vælgerne sig til et kommunalvalg i forhold til et folketingsvalg? Og kan et parti trække flere mandater ind på ryggen af en landspolitisk medvind?
De her tre nordjyske borgmestre kan på ingen måde tage for givet, at de også har en borgmesterkæde 1. januar, 2022.

KV21: Se borgmestrene på vippen i Region Nordjylland

I tre kommuner i Region Nordjylland er der ekstra spænding om, hvilket parti der løber med borgmesterkæden efter kommunalvalget. Det viser NB-Mediers analyse. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

KV21: Se borgmestrene på vippen i Region Midtjylland

Tre V-borgmestre og en enkelt socialdemokratisk i Region Midtjylland risikerer at miste borgmesterkæden ved kommunalvalget, viser NB-Mediers analyse. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.