Ny statslig enhed skal vurdere leverandørernes pålidelighed
Fra årsskiftet skal alle offentlige ordregivere indhente udtalelser om tilbudsgivernes pålidelighed hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens nye særlige enhed. Erhvervsorganisationer håber på mere ensartede afgørelser af virksomheders pålidelighed.
Nyt indkøbssystem blev over 300 pct. dyrere, selv om prisen kun blev vægtet 30 pct.
Hvordan kan den forventede indkøbspris af et IT-system svinge med over 300 pct i opadgående retning? Det har man svar på i Region Sjælland, hvor man lige har fundet en ny leverandør efter et afsluttet udbud.
Det dyreste bud løb med opgave til flere hundrede millioner
Det økonomisk mest fordelagtige tilbud baseret på “bedste forhold mellem pris og kvalitet”, handler ikke altid om pris. Det måtte to tilbudsgivere sande, da de trods prisbud, der lå millioner under vinderen, tabte opgaven med statens nye SU-Platform.
Ny sag om bestikkelse i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Atter en gang rejses der en straffesag om bestikkelse for millioner i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Denne gang mod to ansatte, som efter lang tids undersøgelse stilles for retten i Holstebro.
Bias-barriere mellem indkøbsfunktionen og socialområdet
De kommunale indkøbsfunktioner har svært ved at komme ind ad døren til socialområdet. ”Indkøberne har ingen idé om, hvordan de skal nærme sig området, der tales helt forskellige sprog,” lyder det fra en tidligere indkøbschef, men hvad siger socialcheferne?
Opråb: Lad os skabe en udbudskultur med udgangspunkt i virkeligheden
Med et massivt politisk fokus og et hav af forventninger til hvad offentligt indkøb kan løfte af dagsordener, kan det undre, at vi igen og igen ser udbudsmaterialer, som er ”copy paste”. Skyldes det dovenskab hos udbudskonsulenterne, frygten for fejl eller manglende ledelsesmæssig forståelse?
Find balancen i dit udbud
”Det er med modet, at vi bliver klogere på hinanden,” siger formanden for de offentlige indkøbere (IKA) ved præsentationen af et sæt fælles anbefalinger om udbud i praksis fra IKA og DI-Service. Sigtet er at gå fra helikopteren og ned i den konkrete markedsdialog. Læs hvordan.
Der var tid til dialog mellem udstillere og deltagere på IKA´s konference
Programmet på årskonferencen for de offentlige indkøbere gav deltagerne solid tid til at møde et bredt udsnit af udstillende leverandører, men en gruppe glimrede ved deres fravær. OPS-Indsigt har talt med IKA`s formand om bias-barriererne i forhold til den offentlige indkøbsfunktion.
Indkøb bliver ikke Statsministerens mærkesag i valgkampen
”Vi er ikke som profession i et felt, der appellerer tydeligt til borgerne,” lyder det fra de offentlige indkøberes formand, Jesper Langkjær. Han repræsenterer et fagfelt, der i disse år træder ud af det offentliges backend og har fået de store dagsordner i hænderne, men hvad betyder skiftet?
De køber ind for milliarder af skattekroner og håndterer modstridende bundlinjer
De binder det offentlige sammen på tværs af organisatoriske strukturer og fagligheder og selvom de køber ind for 380 milliarder om året, møder vi dem sjældent. Lige nu mødes de på et hotel i Odense.
Ny uddannelse til offentlige indkøbere baseret på evidens er lige om hjørnet
Er man offentlig indkøber og ønsker opkvalificering på masterniveau, så lancerer Roskilde Universitet en unik uddannelse, hvor de studerede indgår i et nationalt felteksperiment med fokus på indkøb samtidig med, at de opkvalificerer sig i at indgå vellykkede kontrakter med den private sektor.
Indkøbsaftale skal stimulere offentlige indkøbere af IT til grønnere indkøb
Miljøgebyr på bestillinger af computere og it-tilbehør med kort leveringstid er et af de nudgingelementer, som Staten og Kommunernes Indkøb (SKI) har lagt ind i en ny aftale, som træder i kraft til september.