For fire ud af de seks landsdele er prisforskellene på højeste og laveste pris på pleje blevet større i forhold til sidste års opgørelse.

Påfaldende store forskelle i kommunernes afregningspriser på frit-valgs-området

Variationen i kommunernes afregningspriser for private hjemmeplejeleverandører er vokset det sidste år. ”Det er meget påfaldende,” siger branchedirektør i Dansk Industri. Han ser det som et spejl af de udfordringer, der er på området, hvor virksomheder underbetales og det frie valg sættes ud af kraft.
På rådhuset i Brønderslev Kommune vil man nu nærlæse dommen fra Vestre Landsret.

Kommune dømt til at betale over 5 millioner til frit-valgs-leverandør i sag om timepriser

Vestre Landsret giver arbejdsgiverorganisationen KA Pleje ret i, at Brønderslev Kommune har underbetalt det private plejefirma Blæksprutten. Dommen kan potentielt få principiel betydning for kommunernes prisberegninger, ikke mindst fordi KA Pleje har stævnet flere kommuner i tilsvarende sager.
Belastningen ved at drive en ejerledet virksomhed har hobet sig op for ejerne af BM-Pleje, som nu trækker sig og det stiller Gribskov Kommune i den situation, at man skal til at overveje, hvordan man tiltrækker og fastholder private leverandører. Arkivfoto

Det var summen af mange ting, der fik leverandør til at sige op i Gribskov

Gentagende sager, hvor kommunen ikke leverer den rigtige kvalitet i samarbejdet, koblet med et slidsomt arbejde som ejerleder af en velfærds virksomhed, der altid er i gang og manglende transparens i prisberegningerne er blandt årsagerne til, at endnu en leverandør trækker sig fra Gribskov kommune.
Flere byrådspolitikere krævede en redegørelse ift et udbud i Vejle Kommune (Arkivfoto)

Vejle Kommune sparer 2,3 millioner på rengøringsudbud

Et rengøringsudbud af over 120 kommunale lokationer har vakt debat i Vejle. Ikke mindst fordi kommunen kan forvente en millionbesparelse. Spørgsmålet er, om der er tale om et unormalt lavt bud? Borgmesteren er ikke i tvivl om, at alle regler er fulgt til punkt og prikke, men hos 3F er man bekymret.
Det er konkurrenceforvridende, at en virksomhed i f.eks. Aarhus eller Hillerød skal betale dækningsafgift, mens virksomheder på den anden side af kommunegrænsen ikke betaler nogen afgift, lyder det fra Dansk Industri (arkivfoto)

Kommunernes ulige beskatning af virksomhederne er konkurrenceforvridende

De fleste kommuner har afskaffet dækningsafgiften, som er en ekstraskat på erhvervsejendomme, men særligt kommunerne i hovedstadsområdet har fastholdt den og det er som et slag i maven på mange virksomheder efter et hårdt år med corona, mener Dansk Industri, der foreslår en alternativ løsning.
Frit Valg af hjemmepleje blev førstegang lanceret af Græsted-Gilleleje Kommune i 90-erne. I dag hedder kommunen Gribskov. (Arkivfoto)

Det frie valg er presset i Gribskov Kommune

På syv år er fem private leverandører af hjemmepleje ophørt i Gribskov Kommune. Når BM Pleje træder fra, risikerer man at stå med kun en mindre leverandør og reduceret mulighed for frit valg. Læs hvordan kommunen vil håndtere situation og undgå at medarbejderne siver væk fra området.

Selveje Danmark: 200.000 kroner pr. borger er et kæmpe incitament

Ifølge direktøren for Selveje Danmark skal man have levet i en 'kæmpe parallelvirkelighed' hvis man ikke mener, at 200.000 kroner i udligningsgevinst for at hjemtage en borger påvirker kommunernes visitering. "Mere end halvdelen af kommunerne har en eksplicit politik om at visitere borgere til egne tilbud" siger han.
”Jeg har taget lån i min lejlighed og skabt et børnehus med en god normering, et lavt sygefravær og fokus på at hvert enkelt barn er unikt. Løn er noget jeg får, hvis der er penge nok,” siger en af seks ildsjæle, der har stiftet et privat dagtilbud.

Seks ildsjæle har skabt 80 arbejdspladser med overskud til 300 børn

I over 15 år har private ildsjæle vist, hvordan de for samme økonomi, som kommunale dagtilbud kan skabe et differentieret og godt børneliv, men i fremtiden er der ikke plads til private, hvis det står til regeringen. Læs her om seks private ildsjæle og deres jagt på det gode børneliv.
"Hver eneste dag bliver vores myndigheder, virksomheder og borgere udsat for angreb eller forsøg på angreb. Det har store konsekvenserne for Danmark.," sagde Forsvarsminister Trine Bramsen ved præsentationen af den nye aftale.

Ny aftale om et styrket og måske reorganiseret dansk cyberforsvar

Cyberangreb skelner ikke mellem offentlig eller privat. Den traditionelle definition af hvem der er i frontlinjen og forsvarer landet er i forandring. Krigen er rykket ind i virksomhedernes serverrum, men skal cybersikkerhed fortsat ligge i Forsvaret? Det skal en analyse afdække.
Mandag aften spillede Danmark mod Rusland, hvor danskerne med en 4-1-sejr spillede sig videre til ottendedelsfinalen. Fans så med på storskærme rundt om i landet, her på Sifs Plads i København. Lørdag gælder det modstanderen Wales, som Danmark skal spille mod i Amsterdam.

Carlsberg betalte skatteministerens billet til EM-kamp

Ifølge professor er det i strid med reglerne for gaver til ministre, at Bødskov fik EM-billet af Carlsberg.

Københavns Kommune har kritiseret løn- og arbejdsvilkår for chauffører i Intervare. Nye oplysninger tyder på, at Intervare arbejder ud fra en helt bevidst strategi, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Kommune: Intervare beordrer chauffører til at blive selvstændige

Intervare der bringer mælk, toiletpapir og andre dagligvarer ud til svage borgere i kommunen, beordrer chauffører til at blive selvstændige, inden de starter. Det afslører undersøgelse.
Advice har bl.a. stået bag Forsvarets succesfulde rekrutteringskampagner til officersuddannelserne. Arkivfoto Hærens Officersskole.

Forsvaret indgår aftale på over 100 millioner med et eksternt kommunikationsbureau

Kommunikationsbureauet Advice udvider sin aftale med Forsvaret og skal fremover håndtere marketing og kommunikation på Forsvarsministeriets koncernområde. ”Ubetinget det største win i Advices historie,” lyder det fra direktøren i en kommentar.