Steen Houmark

  Ny politisk aftale skal hegne de private dagtilbud inde, så der ikke kan trækkes profit ud. "Man forsøger, at gøre op med et problem der ikke findes, i stedet for at gøre noget ved de reelle," lyder det fra branchen.

  Ny aftale om private dagtilbud er politikdannelse på steroider

  Det er en kold karklud i ansigtet på iværksætteri, når regeringen forsøger at lave et columbusæg, hvor det ser ud som om, man leverer på en politisk ambition om at bekæmpe profit, og samtidig imødekomme kritikken omkring lukning af de private dagtilbud, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
  I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

  I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

  I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
  Danmark er datamæssigt unik, fordi vi har mulighed for at koble data fra forskellige dataregistre. Derfor har det været muligt, at lave en undersøgelsen, der bl.a. afdækker medarbejdernes erhvervsindkomst efter en udlicitering.

  Udlicitering fører til lavere indkomster og øger forbruget af overførselsindkomster

  Et sæt forskere har fundet en brik i puslespillet om omkostninger ved udlicitering af offentlige opgaver. Øget forbrug af offentlige overførsler er en af konsekvenserne, men er det beviset for, at det er billigere at lade være med at udlicitere? OPS-Indsigt har talt med en af forskerne.
  Da Kolding Kommunes nye dagsinstitution Kildemosen åbnede i 2020, fik murværket stor opmærksomhed. Murstenene er nemlig genbrugt hentet fra en gammel nedrevet kaserne.

  Kommune vil have virksomheder til at ’købe ind’ på genbrugspladserne

  ”Vi samarbejder gerne med virksomheder, der ser potentiale i at få indsamlet restprodukter og skabe en forretning ud af det,” lyder det fra Kolding Kommunes renovationsafdeling. En enkelt virksomhed har allerede skabt sig en niche og der er plads til flere.
  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, giver i sin landsmødetale danskerne et "frihedsløfte".

  Venstre blæser til kamp for mere valgfrihed

  »Mere frihed« og »Flere muligheder« var slagordene på bannerne ved Venstres landsmøde, da Jakob Ellemann gav danskerne et "frihedsløfte" i sin tale. ”Det er her, at vi har de væsentligste skillelinjer i dansk politik,” lød det. Søndag trak tidligere Venstre statsminister denne skillelinje yderligere op.
  Hvad er egentlig prisgrundlaget i Aarhus Kommune, for at kunne drive en hjemmeplejevirksomhed, Det ser vi på i dette indlæg (Arkivfoto)

  Privat plejevirksomhed drager konsekvensen af påbud

  I 2018 overtog Berits Hjemmepleje opgaverne fra en leverandør, der trak sig på grund af prisniveauet i Aarhus Kommune. Et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og medarbejderudtalelser viser, at virksomheden ikke levede op til diverse kvalitetskrav. Nu er medarbejderne fyret. Er der en sammenhæng?

  Højst 14 pct. af kommunerne kontrollerer altid deres leverandører

  "Kommuner og regioner skal naturligvis sikre fair konkurrence, så de ordentlige virksomheder ikke underbydes af plattenslagere,” lyder det fra 3F i en kommentar til en ny undersøgelse af kommuner og regioners udbud. Læs hvad der er op og ned.
  ”Det er min klare forventning er, at de lever op til kontrakten inden 1. november. Hvis ikke det sker, har vi en plan,” siger Overborgmester Lars Weiss.

  Konflikten med Intervare trappes op i København

  ”Vi overvejer de retlige skridt,” lyder det fra Intervare A/S efter, at Borgerrepræsentationen i København har besluttet at tilbageholde op til 3,2 millioner kroner. Politikerne er omvendt klar til at opsige kontrakten, hvis virksomheden ikke retter ind.
  (Arkivfoto)

  Påbud fører til midlertidig lukning af privat hjemmepleje virksomhed

  En privat hjemmeplejevirksomhed må indstille sin leverance efter et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og det kommer til at berører 1000 borgere, men hvor mange private virksomheder har egentligt fået et påbud og fik virksomheden en fair chance for at rette op? - Bedøm selv.

  Når stiftere af sociale tilbud indleder et generationsskifte

  Hvordan gennemfører man et kontrolleret generationsskifte? Det er ikke altid lige let viser erfaringerne, men måske har ægteparret Anette og Jørgen Aabye fundet en vej, efter mere end 25 år på det specialiserede område som sociale iværksættere. Læs her om deres håndgreb.
  "Med det resultat vi har i dag, er det ikke den sidste Jobmesse vi holder," lyder det fra direktøren for LOBPA

  Jobdate gav 15 arbejdsgivere jobansøgere til ledige stillinger

  Den laveste ledighedsprocent i 12 år truer 1900 borgeres herredømme over eget liv. De er storforbrugere af varme hænder. Det drejer sig om de borgere, der er visiteret til borgerstyret personlig assistance, derfor var interesseorganisation (LOBPA) gået i offensiven og havde inviteret til jobdating.
  Statsminister Mette Frederiksen holdt åbningstale i Folketingssalen på Christiansborg da Folketinget åbnede den 5. oktober 2021. - Uden betalingsmur.

  Kommentar: Statsministerens åbningstale var støvsuget for offentlig-privat samarbejde

  ”Vi må ikke lade en potentiel højkonjunktur gå til spilde,” sagde Statsminister Mette Frederiksen. Hendes åbningstale var desværre et tyndskallet ”kinderæg”, hvor landbruget er grønt og den manglende arbejdskraft skaffes via overskudstid fra papirarbejde i en digital tidsalder og så loves vi færre og bedre lovforslag.