Steen Houmark

  ”Det her viser, at det fint kan lade sig gøre at drive virksomhed på ordnede forhold med en overenskomst,” lyder det fra fagforeningen 3F efter, at man har indgået overenskomst med en dagligvareleverandør.

  Leverandørskiftet i København kom med en pris

  Det har taget næsten et år for den nye leverandør af dagligvarer til udsatte borgere i Københavns Kommune, at få tegnet overenskomst med 3F efter den tidligere leverandørs exit. Men hvad koster et leverandørskifte af den karakter? Og kom der andre udfordringer?

  Kommune indgår bytteaftale på noget som ikke eksisterer

  I et kæmpe byudviklingsprojekt i Fredericia Kommune bytter selskabet bag Kanalbyen og kommunen rundt på ejerskabet i dele af projektet, for at skabe fleksibilitet for kommunen.
  En række kommuner har markant større udgifter nu end for fem år siden til vikarer og i regionerne er det ikke bedre.

  Lapper hullerne på den velfærdsmotorvej, som kommunerne står for

  Den offentlige sektor bruger voldsomt mange millioner på vikarer, for at udfylde hullerne i vagtplanerne, og den tendens bekymrer en af de store vikarvirksomheder, hvis direktør deler samme betragtninger som KL`s formand om manglen på penge og medarbejdere.
  I den kommende tid får ledelsen i Forenede Care Sverige travlt med integrationen af en netop opkøbt virksomhed og dens mange medarbejdere.

  Forenede Koncernen udvider sin plejevirksomhed ved opkøb

  Den familieejede virksomhed Forenede Care siger i disse dage velkommen til 2500 medarbejdere med opkøbet af plejeleverandøren A&O Ansvar och Omsorg, men hvorfor er en dansk plejeleverandørs opkøb i Sverige interessant og har man tilsvarende planer i Danmark?
  Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger til Berlingske, at hun er åben for, at privathospitaler skal udføre flere specialoperationer. (Arkivfoto.)

  Minister presser på for at lade privathospitaler lave specialoperationer

  Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil bede Sundhedsstyrelsen se på, om private hospitaler lever op til krav for specialistoperationer og samtidig har hun øje på privathospitalernes prisniveau.
  Man kan ikke se udgiften til de dyre enkeltsager i de kommunale regnskaber, men siden sommeren 2022 har KL og Komponent sammen med en række kommuner gennemgået næsten 700 sager.

  Dyre enkeltsager – Kommunerne køber flest pladser hos offentlige leverandører

  Kommunerne forventer en fortsat stigning i de såkaldt dyre enkeltsager på socialområdet, men holder hypotesen om, at det er de private tilbud der driver udgifterne og hvor meget koster de her sager? OPS-Indsigt har kigget ind i et interessant projekt af KL og Komponent.
  Hos Landsorganisationen for Sociale Tilbud er direktøren bekymret, for den retorik vi har om de mennesker, der ligger bag de såkaldte særligt dyre enkeltsager.

  De meget dyre enkeltsager er som trafikulykker i slowmotion

  ”Det er ikke interessant, om det er offentlige eller ikke-offentlige tilbud, der løser de særligt dyre enkeltsager for kommunerne, er budskabet fra to brancheorganisationer, men hvad er så centralt, når vi skal se på årsager og handlemuligheder ift de stigende udgifter på socialområdet?

  Særligt dyre enkeltsager fordelt på kommuner

  KL og Komponent iværksatte i 2022 en undersøgelse, hvor de sammen med 47 kommuner satte fokus på de såkaldt særligt dyre enkeltsager på det specialiserede voksenområde. Se her hvor mange sager de enkelte kommuner har.
  KMD-Sag, som kommunerne brugte indtil første januar 2023, var voldsomt dyrere end det nye SAPA.

  Kommunerne i mål med nyt it-system et halvt år før tiden

  Ved årsskiftet lukkede de sidste kommuner det navnkundige it-system KMD-Sag ned. Monopolet er dermed brudt og alle 98 kommuner er overgået til et nyt sags- og partssystem, men har kommunerne ikke bare udskiftet den gamle eneleverandør med en ny eneleverandør?
  Hvert år bruger danske virksomheder enorme ressourcer på at indberette statistik til offentlige myndigheder. Læs her hvor meget der er tale om.

  Danmarks Statistik reducerer papirnusseriet for flere tusinde virksomheder

  I Dansk Industri er vicedirektør Kim Haggren rigtig glad, fordi Danmarks Statistik er lykkes med at lette indberetningsprocessen i det såkaldte Intrastat-systemet for flere tusinde virksomheder.
  Carelink Gruppen er skabt ud fra en tanke og et formål om at understøtte og udvikle det danske velfærdssystem," siger Brian Rosenberg, CEO i Carelink Gruppen

  Ny privat velfærdsgigant vil sikre udvikling af den offentlige sektor

  To private velfærdsvirksomheder smelter sammen i en gigantkoncern, der spænder over social-, sundheds-, og beskæftigelsesområdet. En del af overskuddet skal fremover skydes ind i en almennyttig fond, der skal udvikle nye løsninger til mere velfærd.
  Den 15 december 2022 mødtes alle de nye ministre i Statsministeriet. En minister fik en særlig rolle i forhold til digitalisering, men hvor meget rækker den ind over de andres ressort?

  Prisen på Statens it-projekter er eksploderet

  Det sker alt for ofte, at statslige it-projekter kører af sporet og koster abnorme summer. Nu har Danmark fået et nyt ministerium for digitalisering, men hvordan ser ministeren den opgave og skyldes de dyre it-projekter bare dårlige udbud?