Ugen med OPS

Få her links til artikler i andre medier, der bl.a. handler om CSR People Prize, compliance og Dansk Industris ønske om et OSP kompetencecenter.

Vejstribernes betydning for fremtidens konsortiedannelser

Højesteret har afgjort at en konsortieaftale mellem konkurrerende virksomheder var i strid med forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler. Dommen giver anledning til opmærksomhed.

Ikast-Brande indfører frit-valg af hjemmesygepleje i 2020

Ikast-Brande udfordrer vanetænkningen hos sig selv og Dansk Sygeplejeråd ved at udlicitere hjemmesygeplejen i et pilotprojekt til en privat leverandør.

SL’s formand: Ingen forskel om det er privat eller offentligt

Socialtilsynet overvejer at trække godkendelsen for 21 bosteder drevet af Region Midt efter fejl igennem tre år. Men hvorfor tordner Socialpædagogernes Landsforbund (SL) ikke op i medierne?

Minister på tilbagetog i samråd om fair og lige konkurrence

8 gange beklagede Erhvervsminister Simon Kollerup (S) overfor samrådet, men det ændre ikke ved, at regeringen dropper klagemyndighed for offentlig erhvervsaktivitet.
Vallø Prisen er i år givet til den kvindelige iværksætter Anne Kristine Schwartzbach for at have skabt en platform, der kan hjælpe angstramte gennem virtual reality.

Stiftede en iværksættervirksomhed for at løse et samfundsproblem

"Vallø Prisen" er tildelt en kvindelig iværksætter. Hun er et eksempel på personer i den private sektor, som ønsker at forlænge velfærdssamfundets planker for mennesker med særlige behov.
Administrerende direktør Brian Mikkelsen byder velkommen på Velfærdens Årsdag

Velfærdens årsdag – Hvad er fremtiden for velfærd

Vi sætter velfærd først og vi har brug for alle aktører, sagde Social- og Indenrigsminister Astrid Krag på "Velfærdens Årsdag", men hun undgik at svare på spørgsmålet om profit på velfærd.
Eleverne fra 6. klasse på Seden Skole fortalte begejstret om deres egne kodede spil til børne- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen og Carsten Sørensen, Site Manager for Facebook's Data Center

Facebook og Odense Kommune indgår partnerskab om robotby-strategi

Odense kommune rækker hånden ud til partnerskaber med lokale it- og robotvirksomheder, for at strække økonomien og fremtidssikre uddannelsen af lærere, pædagoger, børn og unge.
Professor Ole Helby Petersen fra Roskilde Universitet

Millioner til forskning i bedre kontrakter mellem den private og den offentlige sektor

Forskningsprojektet skal udvikle et træningsprogram i bl.a. offentlig indkøb og herefter tilbudt afprøvet i kommuner og regioner.

Ugen med OPS

Få her links til artikler i andre medier, der bl.a. viser at hovedstadens budgetaftaler hilser OPS velkommen og lyt til podcast med Christian Have om sammenhæng mellem kultur og konkurrence.

Privat lægehus sætter ind overfor ulighed i sundhed

Influenzavaccination af hjemløse er et eksempel på, at private velfærdsvirksomheder kan nå samfundets B-hold, hvor det offentliges planker ikke rækker økonomisk og praktisk.
Ny undersøgelse fra VIVE viser at de frie valg i hospitalssektoren fungere bedst for "de stærkeste" ældre. Det rejser en række spørgsmål

Frit-valgs-ordninger: Formår de ældre reelt at bruge deres frie valg?

Et nyt studie fra VIVE viser, at nutidens ældre har vanskeligere ved at anvende det frie valg. Fremtidens ældre vil dog være bedre rustet til et frit valg.