Ritzau

  Kulturminister Joy Mogensen (S) oplyser, at en del af regeringens medieudspil kommer til at gå ud på at tage mediestøtte fra nationale medier og bruge på lokale og regionale medier i stedet. Det skal styrke den offentlige debat i alle dele af landet, siger ministeren.

  Regeringen: Lokale medier skal have mere støtte

  Lokale og regionale medier bør få en større bid af mediestøtten frem for de nationale medier. Det oplyser kulturministeren i forbindelse med, at regeringen fremlægger plan for at styrke lokalsamfund.
  I 2050 forventes en langt større andel af befolkningen at blive over 100 år. I dag er der 1200 personer over 100 år i Danmark. Det ventes at være mere end tredoblet til 4300 i 2050.

  Prognose: I 2050 vil der være dobbelt så mange over 80 år

  Der vil om 30 år være over 600.000 over 80 år i Danmark. Det svarer til en fordobling fra i dag. Udsigten til flere ældre vil blive en økonomisk udfordring for det danske velfærdssamfund, vurderer brancheorganisationen Forsikring & Pension.
  En del politikere i Folketinget har i en længere periode været meget aktive til at kommentere artikler på Facebook, hvilket har givet dem mange likes og kommentarer fra andre brugere.

  Medier stopper politiker-kapring af kommentarspor på Facebook

  Fremover vil en række landsdækkende medier vise nyeste Facebook-kommentar under artikler.
  Der bliver ikke noget konfetti på festivalen Northside i år, som det var tilfældet her i 2017. Festivalen er for andet i træk blevet aflyst. -

  Festivaler på stribe aflyser efter genåbningsaftale

  Deltagerloft får festivalerne Roskilde, Northside, Tinderbox og Smukfest til at trække stikket for i år. Få overblik over de aflyste festivaler her.

  Dansk Erhverv: Politikerne bør tage magten fra Brostrøm

  Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er ikke tilfreds med, at vaccinationskalender er udskudt.
  Torsten Schack Pedersen og Venstre bakker op om statsministerens tanker omkring dansk vaccineproduktion. Men Venstre vil høre mere om planerne, som fortsat er noget ukonkrete. (Arkivfoto)

  Venstre savner svar på udgifter til dansk vaccineproduktion

  Statsministeren ønsker, at der skal produceres vacciner mod covid-19 i Danmark fra næste år, men det skal både forbi en markedsdialog og Folketinget før, det kan blive en realitet.
  Virksomheden RobinTech har udviklet en ny metode til at trække doser ud af vaccinebeholdere.

  Iværksætter finder metode, der kan få flere doser ud af vaccineglas

  Danmark vil kunne vaccinere flere hundredetusinde flere end planlagt med ny metode, siger iværksætter Martin Vesterby, der håber på en aftale med Region Hovedstaden.
  Det var især under første nedlukning i foråret, at mange arbejdede hjemme. (Arkiv)

  Hjemmearbejde blev fordoblet i coronaramt 2020

  17 procent arbejdede hjemme på fast basis i 2020. Det er den højeste andel nogensinde.
  Problemer med sikkerhed og hygiejne hos en underleverandør har kostet SOS International jobbet som lyntester i fire regioner. Den kommende tid er både Falck og Copenhagen Medical, der var blandt fire leverandører af lyntest frem til februar, blevet bedt om at hjælpe.

  Lyntest på vej i nyt udbud

  Fra februar har to firmaer leveret lyntest. Men endt samarbejde med den ene leverandør betyder at Region Midtjylland har nyt udbud på vej på vegne af regionerne
  En såkaldt lyntest, som egentlig hedder en antigentest, foretages gennem næsen og kan vise et resultat på et kvarter. Den er dog mindre pålidelig end den såkaldte pcr-test, som foregår ved en podning i halsen. (Arkiv)

  Private mobile lyntestere kører ud til børnehaver og på bosteder

  De private testudbydere har masser af testkapacitet, som nu ruller ud. Særligt glæder Social- og Indenrigsminister Astrid Krag sig over testtilbud til personale i sociale tilbud, der kan have svært ved at holde afstand.
  (Arkiv)

  Private aktører rykker lyntest direkte ud til plejehjem og børnehaver

  Private testudbydere og det offentlige havde onsdag møde om at intensivere testindsatsen.
  Der er mindst fem dages ventetid på en coronatest i de hvide testtelte i alle landsdele undtagen Nordjylland og Lolland. (Arkivfoto)

  Prøv et privat testcenter – To ud af tre offentlige testcentre har ingen ledige tider før jul

  Hos 23 af 35 offentlige testcentre er det ikke muligt at få en tid til coronatest før juleaften, men hos private er der kun ventetid hos 1 ud af 4