Lene Vind

  Odense Kommune har på byrådsmødet den 9. december besluttet, at Odense Symfoniorkester overgår til selveje fra 1. januar 2021.

  Orkester får driftsaftale med kommune og bliver selvejet

  Båndet mellem Odense Kommune og Odense Symfoniorkester løsnes. Orkesteret overgår ved årsskiftet til selveje for at styrke den kunstneriske og forretningsmæssige udvikling.
  ”Alive Festival” i Thy modtager i år 250.000 kroner fra Den Jyske Kunstfond.

  Kultur og erhvervsliv sammen om 43 projekter

  Der bliver pustet liv i kunstvirksomheder over hele Danmark med uddelingen på 7 mio. kr. fra de Regionale Kunstfonde. I alt 43 forskellige projekter vil modtage støtte.
  Holstebro Kunstmuseum er et af de museer, som har fået støtte fra 15. juni Fonden til at købe dansk samtidskunst for.

  Privat fond støtter statslige kunstmuseers indkøb af dansk samtidskunst med milioner

  Covid-19 har haft økonomiske konsekvenser for kunstmuseer rundt i landet. Derfor har 15. juni Fonden valgt at støtte museernes indkøb af samtidskunst og indirekte støtte billedkunstnere
  Andelsselskab støtter lokale initiativer via vækstpulje med 50 mio. kroner om året.

  Andelsselskab uddeler 50 mio. kroner om året til gode ideer

  Andelsselskabet Norlys vil via en vækstpulje uddele 50 mio. kroner om året til innovative ideer og lokale aktiviteter i kommunerne, som bidrager til fællesskab og en grøn og digital udvikling.
  Egedal Kommune vil gerne have mere lokal kunst i det offentlige byrum og det forventes at en ny kunststrategi vedtages i aften, som netop tager udgangspunkt i at støtte lokale kunstnere og kunstnerisk erhvervsdrivende.

  Byråd sætter penge af til indkøb af lokal kunst

  Beboerne i Egedal Kommune skal have adgang til mere kunst, derfor har byrådet vedtaget, at 250.000 kroner skal gå til indkøb af lokal kunst. I i aften vedtages en ny kunststrategi.

  Ildsjæle får 13,5 mio. kr. til fremtidens gode mødesteder

  Kreativiteten, den sociale dagsorden og glæden ved at skabe sammen karakteriserer de 18 nye 'ildsjæleprojekter', som nu bliver til virkelighed. Flere kan nå at søge støtte fra Realdanias 'Underværker-kampagne'.
  Topografisk scanning af landområde og arkæomagnetisk opmåling til undersøgelse af skjulte fortidslevn under overfladen.

  Droner skal afsløre skjult kulturarv

  Et nyt forskningsprojekt 'Arkæodrone' sætter avancerede måleinstrumenter på droner for at kortlægge svært tilgængelig arkæologisk kulturarv fra luften.
  Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring.

  Stor oplevelsesarena til naturglade turister

  Turisterne vil gerne lære mere, når de besøger naturen, derfor etableres vestkystens nye oplevelsesarena 'Naturkraft' nu i Ringkøbing Fjord-området, og finansieringen er på plads.

  Hamletscenen i Helsingør har svært ved at overholde aftale

  Hamletscenen i Helsingør kan kun fortsætte som egnsteater, hvis det ændrer profil og organisation, selvom det har en stigende egenindtjening konkluderer uvildig rapport.

  Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

  Ambitionen 'Nærheden', som udvikles i partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg, er at skabe en forstad, hvor der er optimale rammer for at dyrke fællesskabet og den nemme hverdag.
  Seniorfælleskabet Kamelia hus har også fælles bibliotek.

  Kickstart for flere bofællesskaber

  Realdania står bag en landsdækkende indsats for at kickstarte udviklingen af moderne seniorbofællesskaber, fordi efterspørgslen er rigtig stor. Det sker i samarbejde med både private og almene bygherrer.
  De nye boliger skal kunne rumme mennesker i alle faser af livet.

  Nyt boligkoncept i Kolding skal sætte standard for inklusion og fællesskab

  ”Det åbne boligfællesskab” er et boligkoncept der er udviklet i partnerskab med det formål at sætte standard for en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab, der også er til at betale.