Jørn Sørensen

  Brand & Redning MidtVest, der ejes af Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande kommuner, overtager driften af 11 brandstationer om et års tid.

  Jyske kommuner hjemtager 11 brandstationer

  Efter en udbudsrunde bliver 11 midt- og vestjyske Falck-brandstationer overtaget af tre kommuner i 2024. Kommunerne mener selv, at de kan drive stationerne billigere end Falck.
  Det er hjemmeplejen, der først får nye elbiler, når Morsø Kommune udskifter vognparken ved hjælp af overskud fra vindmøllers elproduktion.

  Sælsomt: Kommune opretter leasingfirma til egne elbiler

  Normalt må kommuner ikke drive virksomhed og tage overskud ud. Men nu har en ø-kommune fundet en model, som staten kan acceptere: Et økonomisk overskud fra vindmøller kan bruges til at skifte kommunens bilpark ud.
  Farveseparering med Optibag er meget udbredt i Sverige og Norge, men anlægget, som ved hjælp af scannere sorterer de grønne poser fra, er det eneste af sin slags i Danmark.

  Nybrud på vej i den kommunale affaldssektor – Sorteringsanlæg på private hænder

  Kommunerne må ikke længere eje deres egne automatiserede sorteringsanlæg og det har nu ført til en `build and operate-aftale´ mellem Aalborg Kommune med en privat aktør
  Et velfungerende samarbejde mellem to kommuner kræver nu, at der bliver lavet et tværkommunalt selskab med bestyrelse og egne vedtægter, der skal godkendes af en advokat.

  To kommuners opgavetyveri stoppet af gammel regel

  I Langeland Kommune har man i tre år fået leveret mad til cirka 200 af øens ældre fra et storkøkken i nabokommunen Svendborg - et samarbejde, der har fungeret upåklageligt. Men nu sætter en kendt regel en stopper for det nogen vil kalde kommunalt opgavetyveri.
  Herning Kommune har indgået en aftale med opladervirksomhed om opsætning af mere end 300 nye elladestandere. Aftalen er den første i landet, der dækker en hel kommune.

  Udbud giver leverandør eneret til drift af 300 nye elladestandere i jysk kommune

  Udbud sikre Herning Kommune elladestandere på et utal af lokationer, uden at det koster skatteborgerne en krone. "Netværket af ladestandere bliver mere fuldendt," lyder det fra udvalgsformanden.
  Fyn skal være erhvervsfyrtårn inden for robot- og droneteknologi.

  Nyt partnerskab skal gøre Fyn til fyrtårn for fremtidens robotter og droner

  Med en international robotindustri og unikke fysiske rammer for test af droner til lands, vands og i luften har Fyn alle muligheder for at udvikle fremtidens industri. Nyt partnerskab skal derfor skrue op for udviklingen af næste generation af robotter og droner.
  Frederikshavn Kommune har planer om at omlægge 1.000 hektarer til forskellige grønne energitiltag.

  Frederikshavn satser stort på Power-to-X

  Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune har vedtaget en udviklingsplan, der samler grøn energi på et geografisk område: Recycling City skal rumme blandt andet solcelleanlæg, vindmøller, biogas og Power-to-X.
  I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som landets grønneste kommune.

  Skive Kommune kåret som den bedste til grønne indkøb

  Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling. Skive Kommune får førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet har vurderet deres kommuners grønne indsats. Se din kommunes plads på ranglisten her.
  "Det er simpelthen ikke godt nok, at danskerne i nogle kommuner skal vente et halvt år eller længere på en byggetilladelse," siger Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

  Alt for lange sagsbehandlingstider på nybyggeri

  Der er alt for lange sagsbehandlingstider i kommunerne på nybyggeri i Danmark. Det gælder både privatboliger og erhverv, lyder det fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Se ventetiderne i din kommune her.
  De lokale håndværkerfirmaer i Næstved er glade for, at kommunen nu har sikret bedre forhold for lokale håndværksmestre.

  Ny udbudsmodel begejstrer lokale håndværkere

  I Næstved Kommune har politikerne ændret sine udbudsregler, så mindre, lokale firmaer får nemmere ved at byde ind på opgaverne. Modellen burde spredes til flere kommuner, mener DI Byggeri.
  Transportministeriets grønne færgepulje har givet tilsagn om 72 mio. kr. for to nye elfærger på Ærø-Svendborgruten.

  Kommune siger ja tak til 72 millioner færgekroner

  Ærø Kommunes færgeselskab fik det største tilskud fra Transportministeriets grønne pulje. Den private udbyder fik kun en tiendedel. Til gengæld skal kommunen stå for en yderligere medfinansiering af to elfærger på over 300 mio. kr.
  Lone Loklindt, 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune, ønsker at standse samarbejdet med advokatfirma, men det sætter udbudsloven en stopper for.

  Viceborgmester vil blackliste advokatfirma

  Viceborgmeteren på Frederiksberg har stillet forslag om at rive kontrakt med stort advokatfirma i stykker, men det vil være en overtrædelse af udbudsloven, konkluderer forvaltningen.