Iver Houmark Andersen

  Kommunerne Hvidovre og Høje-Taastrup ved København kan glæde sig over at ligge helt i top, når det gælder fremgang i antallet af iværksættere.

  Får din kommune flere eller færre iværksættere?

  Der er meget stor forskel på, hvordan udviklingen går fra kommune til kommune, når det gælder antallet af iværksættere. Se udviklingen i din kommune her. 'Noget af det vigtigste, kommunerne kan gøre for iværksættere, er at lade være med at spænde ben for dem,' siger cheføkonom.
  Nu er det første krav om erstatning dukket op i kølvandet på skandalen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune Det var folk bag grunden Spritten A/S, der klagede kraftigt og var med til at få skandalen til at rulle.

  Nu stævner den første bygherre Aalborg Kommune i skandalesag

  Aalborg Kommune risikerer at skulle af med millioner af kroner i kølvandet på skandale om byggeprojekter. Første krav om erstatning lyder på 6,1 mio. kr. Måske har andre kommuner også problemer.
  En af medstifterne af Odense Klimapartnerskab er den efterhånden kendte Odense-virksomhed Universal Robots. Her repræsenteret på en messe.

  Nyt partnerskab skal gøre stor kommune klimaneutral i 2030

  Odense Kommune er gået sammen med Syddansk Universitet og en række virksomheder for at sætte mere skub i ambitionen om at blive klimaneutral i 2030. Det handler om at finde løsninger.
  Ældre er i ny aftale sikret retten til at kunne vælge en anden leverandør end kommunen. Her får en ældre noget at drikke i en tudekop.

  Frit valg på ældreområdet knæsat i ny aftale

  Det bliver slået fast i ny aftale om flere frikommuner på ældreområdet, at ældre skal have frit valg af leverandør. Denne såkaldte 'hegnspæl' er kommet efter politisk armlægning.
  Der sættes et stort spørgsmålstegn ved den såkaldte 'Herlev-model', som er en ny form for offentligt-privat partnerskab. Her er en animation af det tiltænkte plejecenter Hammergård i Herlev.

  Ministerier: Der mangler lovhjemmel til ny type plejehjem, bygget af private

  Der er stigende efterspørgsel på plejehjem. I Herlev Kommune vil man løse udfordringen ved at lade PensionDanmark opføre et nyt plejecenter. Men projektet mangler ifølge flere ministerier lovhjemmel, og kommunen kritiseres for at køre på trods viden om det manglende lovgrundlag.
  Sådan her kan Kattegatforbindelsen komme til at strække sig fra Røsnæs, over Samsø til Hou (visualisering).

  Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen trækker ud og ud

  Forundersøgelsen af den omdiskuterede Kattegatforbindelse er blevet udskudt endnu en gang. Vejdirektoratet mangler de sidste beregninger, fortæller projektchefen.
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Lokal virksomhed vinder stor kontrakt om opsætning af ladestandere til kommunal bilpark

  Ballerup Kommune har i flere år arbejdet på at udskifte den kommunale bilflåden ud, så man går over til at bruge miljøvenlige biler. Nu har man taget næste skridt og indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne elbiler.
  Frederiksberg Kommune var den første kommune i Danmark til udelukkende at indsamle affald med el-skraldebiler. Den slags grønne tiltag kan blive bremset ved en total liberalisering af affaldsmarkedet, advarer borgmester Michael Vindfeldt.

  34 borgmestre på tværs af partier: Liberaliser ikke indsamlingen af affald

  34 borgmestre advarer i et brev ministre om de negative konsekvenser ved fuldstændig at liberaliserer markedet for indsamling og håndtering af affald. Et forslag udtænkt af Deloitte er ifølge borgmester 'en potentiel bombe under affaldsindsamlingen, som vi kender den i dag.'
  Fonden Incitas bestyrelsesforperson (tv) Jens Hornemann giver hånd til afgående bestyrelsesformand for Center for Autisme , Steen Houmark, og takker for en vel overstået fusion.

  Fusion af to fonde skal sikre og styrke tilbud til autister

  Op til 500 mennesker med autisme modtager hver år specialiseret hjælp fra Fonden Center for Autisme (CfA). Den hjælp er de nu sikret efter en fusion med Fonden Incita. Det var ellers ikke en givet ting, for efter coronabølgerne stod CfA i en vanskelig økonomisk situation.
  Frit valg af madleverandør har været meget omdiskuteret, fordi der findes så få store aktører og konkurrencen har været reduceret, men nu er der vel at ske noget.

  Kommune sikrer frit valg og afskaffer monopol

  En række kommuner lever ikke op til lovkravet om, at ældre skal have frit valg mellem to madleverandører. Den situation er nu brudt i Sorø. Det hilses velkommen af den nuværende leverandør i Sorø, der nu må opgive sit monopol. Vi vinder ved konkurrence, og det vil skærpe og gøre os endnu dygtigere, lyder det.
  Deltag i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommende år og vind måske en gavekurv.

  Quiz: Hvad sker der for kommunerne i 2022?

  Hvad kommer der til at ske i den kommunale verden i 2022? Giv dit bud på det i vores nytårsquiz og vind en gavekurv. Der er ti tankevækkende spørgsmål.
  Borgmestrene Birgit S. Hansen (S), Christina K. Hansen (S) og Sofia Osmani (K) er meget populære i de kommuner, hvori de netop har været på valg.

  Se de lokale stemmeslugere her

  Hvem er de forholdsvis mest populære borgmestre og lokalpolitikere? Det kan du se på liste her over de forholdsvis største stemmeslugere. Tre kvinder er i top-5.