Citathistorie fra andet medie

  Kommuner klar til at opsige kontrakt med Intervare

  Overholdes sociale klausuler og arbejdsmiljøregler ikke i Intervare, der er moderselskab for Nemlig.com og leverer dagligvare til ældre, er kommuner klar til at opsige kontrakter.
  I flere kommuner har Enhedslisten rejst spørgsmål ved arbejdsforholdene hos Nemlig.com

  Odense Kommune dropper Nemlig.com

  Efter en henvendelse fra Enhedslisten i Odense har Odense Kommune nu bedt en række institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com.
  Franske Alstom skal levere mindst 100 og formentlig 150 el-drevne togsæt til DSB, efter at den franske togproducent har vundet det milliardtunge udbud.

  Fransk virksomhed er vinder af DSB`s milliardudbud af el-tog

  Mindst 100 eldrevne togsæt fra franske Alstom skal efter DSB's plan være i drift mod slutningen af 2024.
  Tidligere afdelingschef i Rigspolitiet er tiltalt for at have modtaget 790.000 kroner i bestikkelse af konsultenten Mariann Færø, der også er hendes veninde. Mariann Færø er tiltalt for at have ydet bestikkelse.

  Tidligere chef i Rigspolitiet er endelig tiltalt for bestikkelse

  Det har taget fire år at rejse tiltale mod en politichef, der sendte opgaver for 10,5 millioner kroner til sin veninde og modtog 790.000 kroner, lyder anklagen.
  Klimaordfører hos Enhedslisten, Peder Hvelplund så meget hellere, at forligspartierne gjorde KL`s arbejde færdigt.

  Enhedslisten forlader affaldsforlig på grund af udbud

  Enhedslisten forlader affaldsforlig, fordi nedbringelse af afbrænding skal ske gennem konkurrenceudsættelse. " Jeg uforstående overfor, at man i forligskredsen ikke er villig til at bringe aftalen det sidste stykke vej," siger klimaordfører hos Enhedslisten, Peder Hvelplund.
  Markedet for sprogskoler er blevet et prismarked og det går ud over kvaliteten, lyder det

  Kommuner sparer og presser prisen på lokale sprogcentre

  Sprogcentre presses ned i pris, mens kommuner tilsidesætter kvaliteten i udbud. Eksperter frygter, at resultatet bliver en discount-danskuddannelse.
  Fynbus er et af tre trafikselskaber, som får en økonomisk lussing for ikke at overholde udbudsregler. (Arkivfoto)

  Trafikselskaber får rekordstore bøder for overtrædelser af udbudsregler

  Tre trafikselskaber har fået 10 millioner kroner i bøde for grov overtrædelse af reglerne i udbud om flextrafik kørsel. Det er den største bøde, der nogensinde er givet på området.
  Viborg Kommune har stoppet al aktivitet i de lokaler, køkkenvirksomheden HTH ellers lige var åbnet i. Det skyldes, at Bach Gruppen , der har været involveret i byggeriet - ikke har fået en ibrugtagningstilladelse.

  Køkkenvirksomhed fanget i kommunal bermudatrekant

  HTH fik fredag besked om, at den nye butik i Viborg ikke måtte åbne fra lørdag. Det skyldes en manglende tilladelse og en strid mellem kommunen og Bach Gruppen.
  Erhvervsstyrelsen går nu ligesom Ombudsmanden ind i sagen om Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens fordelagtige bolighandel.

  Erhvervsstyrelsen går ind i sag om borgmesters bolighandel

  Erhvervsstyrelsen vil undersøge om prisen var for lav, da Frederiksbergs nuværende borgmester Simon Aggesen (K) i 2016 købte en 460 kvadratmeter stor herskabslejlighed. Ombudsmanden er også gået ind i sagen.
  Arkivfoto

  Dansk rådgiver vinder norsk milliardprojekt

  Gigantstort jernbane- og stationsprojekt til 6,3 mia. norske kroner får Niras og en lokal ingeniørvirksomhed som rådgivere

  Kommunerne mister kontrollen med forbrændingsselskaberne

  Uanset om kommunerne vælger model A eller B, skal de kommunale forbrændingsanlæg have en uafhængig bestyrelse. Læs hvad der er op og ned
  "Det er direkte utilfredsstillende og uacceptabelt, at vi ikke har adgang til de her informationer," siger Michael Mikkelsen, gruppeformand for DF i Syddjurs' byråd. 'Informationerne' er en analyse af topledelsen i kommunen.

  Kommune gav 458.000 kr. for analyse afsluttet med mundtligt oplæg

  Konsulenter har undersøgt samarbejdet mellem politikere og topledelsen i Syddjurs Kommune, men resultaterne står ikke skrevet nogen steder. 'Det er ikke den normale måde at arbejde på i den offentlige forvaltning,' siger forsker.