Arne Ullum

  Finansminister Nicolai Wammen afviser kritikken af, at han brugte en kreativ bogføringsfinte for at få statens konsulentbesparelser til at se større ud, end de egentlig er.

  Finansminister bekræfter kreativ opgørelse af konsulentudgifter

  Finansminister bekræfter nu, at ministerium brød med basale regnskabsregler, da man orienterede finansudvalg om konsulent besparelser. Men ministeren afviser kritik.
  Socialdemokratiets valgløfte forud for valget i 2019 om at skaffe tre milliarder ved at spare på private konsulenter i det offentlige er ifølge tilgængelige data og udtalelser fra KL ikke blevet opfyldt.

  Tvivlsomt om regeringen har leveret på løfte om ekstra velfærd ved besparelser på konsulenter

  Selvom regeringen via diverse talmanøvrer fastholder, at staten har sparet næsten en milliard på konsulenter, så viser en gennemgang af opgørelsen det modsatte. Desuden er det tvivlsomt, om kommunerne har leveret de ønskede konsulentbesparelser. Læs her, hvorfor alt peger på, at løfte om tre mia. konsulentkroner til velfærd formentligt ikke er opfyldt.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) har ud fra alle tilgængelige oplysninger pyntet på udviklingen i statens konsulentforbrug ved at manipulere tallene i strid med anerkendte faglgie standarder for regnskabs- og økonomistyring.

  Finansministeriet gav Folketinget vildledende oplysninger for at skjule manglende konsulentbesparels...

  Nye oplysninger viser, at Finansministeriet har manipuleret med en opgørelse af statens konsulentforbrug ved at omgå almindelige regnskabsregler. Dermed skjulte ministeriet manglende besparelser på private konsulenter for 284 millioner kroner.
  Anders Fogh Rasmussen blev skatteminister i 1987, men blev tvunget fra posten i 1992, fordi han havde givet Folketingets Finansudvalg misvisende oplysninger, som skjulte at ministeriet ikke havde gennemført en række lovede besparelser.

  Fogh måtte gå efter kreativ bogføring

  Folketinget har tidligere væltet en minister, som i strid med regnskabsreglerne skjulte manglende besparelser for Folketingets Finansudvalg.
  Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at kommunerne kan finansiere opdriften på det specialiserede socialområde i 2023 gennem effektiviseringer. Han kunne alene pege på yderligere konsulentbesparelser som eksempel på konkrete tiltag.

  Wammen: Kommuner skal finansiere handicapområdet med konsulentbesparelser

  Finansministeren vil forhindre, at stigende udgifter på handicapområdet rammer børne- og ældreområdet blandt andet ved at mindske brugen af eksterne konsulenter.

  Flere børn og ældre kræver kun anlæg for cirka 2,5 milliarder kroner

  Det er en skrøne, at det er stigende antal børn og ældre sluger størstedelen af anlægsudgifterne i kommunerne. Se tallene for alle kommuner her.
  Ud af de 2024 ledige SOSU job på hjemmesiden SOSU.dk er næsten hver fjerde et deltidsjob.

  Nye tal: Offentlige arbejdsgivere er markant dårligere til at opfylde ønske om fuldtid

  Mere end hver tiende deltidsmedarbejder i det offentlige vil gerne på fuld tid. I den private sektor er tallet lavere. Fælles er dog, at på trods af akut mangel på arbejdskraft kan deltidsansatte ikke få lov af deres arbejdsgiver.

  Analyse: Demografi styrer i høj grad kommunernes anlægsudgifter

  Analyse viser, at der er relativ tæt sammenhæng mellem kommunernes demografiske udvikling og anlægsrammerne. Se sammenhængen for alle kommuner her.
  ”Der er virkelig grund til at rose Sorø Kommune for håndteringen af denne sag om afregningspriser,” siger KA Pleje-direktør Karsten Høgild til OPS-Indsigt.

  Kommune erkender at have beregnet forkerte timepriser

  ”Vi erkender, at vi har betalt vores leverandører på et forkert grundlag,” lyder det fra Sorø Kommune, der efterbetaler de private frit-valgs-leverandører og roses af arbejdsgiverorganisationen KA Pleje for en seriøs håndtering af de nye prisberegninger, som har givet retvisende priser.
  Venstres indenrigsordfører Anni Matthiesen tvinger nu Socialdemokratiet til at undsige partiets tidligere afvisning af at udvide frikommuneforsøget til alle 98 kommuner,

  Venstre tester regeringens vilje til frikommuneforsøg i Folketinget

  Venstre udfordrer regeringen ved at genfremsætte beslutningsforslag om udvidelse af frikommuneforsøg, som Socialdemokratiet skød ned så sent som i maj 2021
  De her tre nordjyske borgmestre kan på ingen måde tage for givet, at de også har en borgmesterkæde 1. januar, 2022.

  KV21: Se borgmestrene på vippen i Region Nordjylland

  I tre kommuner i Region Nordjylland er der ekstra spænding om, hvilket parti der løber med borgmesterkæden efter kommunalvalget. Det viser NB-Mediers analyse. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
  Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

  KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

  Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.