SEAS-NVE sælger naturgas- og varmeservicekunder til OK

Energiselskab sælger naturgas- og varmeservicekunder til OK

Konkurrencemyndighederne vurderer, at energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE kan opnå en dominerende position på gasmarkedet, hvis selskabet overtager Ørsteds naturgaskunder. Læs hvad det betyder.
Robotter sorterer plastaffald

Nyt privat anlæg ved Roskilde vil genanvende dansk plastaffald

Et tysk og et dansk selskab investerer i fællesskab en kvart mia. kr. i et nyt anlæg. Planen er at kunne håndtere al dansk plastemballage.

Ekspert: Forbrænding på private hænder har meget tvivlsom effekt

Regeringen har intet belæg for at konkludere, at private forbrændingsanlæg giver mindre import af affald. Tværtimod, lyder det fra ekspert. Fagforbund kalder det tudetosset.

Ikke ideologi – men bedste løsning for klima og genanvendelse

”Vi tolker klimaminister Dan Jørgensens udspil som ikke-ideologisk. Det handler ikke om privatisering eller offentligt ejerskab, men om at gøre det bedst muligt:” Skriver direktør i renovationsselskabet Urbaser, Stefan Olin i et debatindlæg om ophævelse af kommunernes monopol.
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ankommer til sættemøde om klimaforhandlinger mellem Folketingets partier og Regeringen i Finansministeriet i København, tirsdag den 26. maj 2020.

Privat affaldsselskab: Privatisering er ikke den eneste vej

Klimaminister Dan Jørgensen har foreslået at konkurrenceudsætte håndteringen af affald. Herved ophæves kommunernes monopol. ”Men det kan lige så godt være i fælles selskaber.” siger direktør i Danmarks største affaldsselskab Stefan Olin til OPS-Indsigt.

Ugen med OPS

Virksomheder baner vej for genåbningen ved at stille know how og maskinel til rådighed, samtidig betaler en entreprenør en million hjælpekroner tilbage, mens en af regionerne ikke vil rykke ud med, hvor mange milliarder de har brugt på værnemidler. Læs de tre spots her
Hos både Nordjysk Trafikselskab og andre kommunalt ejede selskaber har busserne holdt stille under nedlukningen. Nu frygter de for, om passagererne vender tilbage. (Arkivfoto)

Kommuner må betale ekstra ind til trafikselskaber i knæ

Trafikselskaber står foran kæmpe store underskud og må bede om ekstra indbetalinger fra kommunerne. Samtidig frygter selskaberne, at passagererne ikke vender tilbage efter krisen.
Foto: Erik Luntang/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

11 kommuner har fået lov at låne penge til anlægsprojekter

Nogle af landets mest velpolstrede kommuner har fået lov at optage lån til anlægsinvesteringer med henblik på at sætte skub i byggeri og erhvervsliv. Se her de første 11 kommuners lånebeløb og hvad der står højst på listen her.

Byggeriets ordrebøger tørre ud og ledelser går ned i løn

De offentlige bygherrer holder fortsat gang i ordrerne, men de private tørre ud, og derfor forventer halvdelen af virksomhederne hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører at skulle fyre medarbejdere de kommende måneder.
På den Ny Lillebæltsbro skal stålfladerne ved siden af kørebanen afrenses og males, som en af de 18 renoveringsprojekter.

Broer og tunneller renoveres i stor stil

I vejdirektoratet er man i gang med at sende 18 større renoveringsopgaver af broer og tunneller ud over rampen. Se oversigten her:
Dansk Håndværks formand Niels Techen opfordrer kommuner og regioner til at igangsætte lokale byggeopgaver hurtigst muligt og gøre dem tilgængelige for små håndværksvirksomheder inden det er for sent

Dansk Håndværk i opråb: Udbyd opgaverne nu!

Skal små håndværksvirksomheder reddes, må kommuner og regioner ikke vente med at sætte bygge- og renoveringsopgaver i gang. De skal opdele opgaverne i små fagentrepriser før håndsrækningen kommer for sent. Det siger Dansk Håndværks formand, Niels Techen.

Danskerne bakker op om fremrykning af kommunale byggerier

Kommunerne bør fremrykke investeringer i byggerier og veje, mens offentlige institutioner og arbejdspladser er lukket under coronaudbruddet viser en ny undersøgelse foretaget af Opeepl Denmark for Dansk Byggeri