"Som bestyrelse ser vi ikke, at hendes virke som regionsrådspolitiker er foreneligt med at være skoleleder," sådan lyder det blandt andet fra Grindsted Privatskoles bestyrelse i forbindelse med, at bestyrelsen er blevet enige med skoleleder Annette Lundgaard om at fratræde.

Bestyrelse: Du kan ikke sidde i regionsrådet og samtidig beholde dit job

En privat skole mener, at det er uforenligt at sidde i regionsrådet og samtidigt være skoleleder. Derfor er privatskolens bestyrelse og skolens leder, som sidder i regionsrådet for Venstre, blevet enige om en fratrædelsesaftale.
Arkivfoto

De ressourcestærkes børn går oftere på privatskole

Der er sket en øget social polarisering i grundskolen, hvor privatskoler i dag er mindre blandede, viser en ny undersøgelse. Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd kalder det socialt uansvarligt, at privatskoler kan udvælge børn gennem optagelsesprøver.
Sundhedsministeriet har haft fat i KL og svunget taktstokken. Det kan man læse ud af et notat fra KL

Staten sætter en bremse på kommunernes kompensation af testudgifter

Private testaktører skal kun bistå kommunerne i en overgang, viser notat fra KL. På længere sigt skal kommunerne selv stå for det, ligesom statens kompensation ikke tiltænkes en varig model. Men er ”gør det selv metoden” i kommunerne smart? skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar.
Robotten, der skal desinficere skoler, ses her på en hospitalsstue, hvor den fjerner vira og bakterier. (Arkiv)

Robot spreder dræberlys på folkeskole

En avanceret robot bliver den første i landet, der bliver sat ind på skole og genoptræningslokale, for at desinficere for vira og bakterier med ultraviolet lys.
Helsingør Kommune skal have frihedsbrev til selv at forvalte sine daginstitutioner. Det mener statsminister Mette Frederiksen, som brugte kommunen som eksempel i sin åbningstale.

Frikommuneforsøg er historisk vidtgående – kan ændre kommunestyre radikalt

Både KL og universitetsforskere udnævner dagens frikommuneforsøg til at være historisk. 'Det mest vidtgående jeg kan huske,' siger KL-formand Jacob Bundsgaard.