I en ny vejledning udgivet af KL, kan man se hvordan kommunerne skal beregne et forslag til en takst på et friplejehjem.

KL`s Vejledning til beregning af friplejeboligtakster løser ikke alt

En ny vejledning på 43 sider til beregning af friplejeboligtakster fremstår let og overskuelig, og du møder flere interessante elementer, som sjældent er fremme i debatten. Hertil kommer en mindre overraskelse, skriver redaktør Steen Houmark i en analyse.
”En leverandør kan snildt have et menneske med et handicap ansat, som ikke bruger de ordninger, København lister op," lyder det fra direktør i LOS Mads Rooke Clausen i en kommentar til, at Københavns Kommune stiller nye krav om sociale klausuler. (Arkivfoto)

LOS: Hensynet til serviceloven står altid først ved valg af leverandør

”Jeg har kæmpe sympati for intentionen bag forslaget, men det rejser flere problemstillinger,” lyder det fra direktøren i Landsorganisationen for Sociale tilbud efter, at Københavns Kommune vil indføre sociale klausuler ift. ansættelse af personer med handicap.
Socialborgmester i Københavns Kommune, Karina Vestergård Madsen (th) har taget initiativ til, at få gennemført en beslutning med nye krav til kommunens leverandører. (Arkivfoto)

Københavns Kommune sætter nye krav om sociale klausuler til deres leverandører

Om fire måneder skal alle leverandører til landets største kommune leve op til et krav om at have personer med handicap ansat. Det har politikerne netop vedtaget, men hvad siger erhvervslivets høringssvar og er kravene ens på alle forvaltningsområder?
Friplejeoperatørerne kan ikke sende regningen for et merforbrug til skatteborgerne, og man er derfor nødsaget til at sikre, at taksten er korrekt fra starten, skriver Søren Andersen.

Debat: Bland ikke 58 hjemmeplejekonkurser sammen med konkurs af to friplejehjem

Man skal undlade at blande historiske data om hjemmeplejekonkurser sammen i debatten om de få konkurser af friplejehjem, skriver en friplejeleverandør, der samtidig peger på flere opmærksomhedspunkter og risici, som lurer ude i fremtiden.
Der kommer igen til at lande et rutefly fra Karup i Københavns lufthavn

Privat flyoperatør retur til kommunal lufthavn

Den nye flyoperatør mellem Karup og København er en gammel kending, som vender tilbage på nye vilkår. Hos Midtjyllands Lufthavn håber man, at erhvervslivet vil bakke op om ruten, så den får en god økonomi, hvad der har været vanskeligt i mange år.
Socialdirektøren i Randers er galt afmarcheret, hvis man kaster et blik på lovgivningen, er det ikke de private leverandører der har fat i den lange ende, skriver tidligere velfærdsdirektør og nu rådgiver Flemming Trap i et debatindlæg.

Kommentar: De offentlige tilbud underbyder ofte markedet

Ja, der er som socialdirektøren i Randers Kommune udtaler i en artikel unfair konkurrence på socialområdet, men man sammenligner æbler og pærer, hvis man tror de private tilbud har fat i den lange ende, lyder det fra en ekspert på området i dette indlæg.
Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv, skriver i debatindlæg, at kommunerne skal huske at genberegne takster, så private leverandører ikke snydes på prisen.

Dansk Erhverv til kommuner: Husk at genberegne takster

Priserne er steget i 2022, og det er kommunerne blevet kompenseret delvist for. Men private eller selvejende aktører på service har ikke fået en tilsvarende kompensation. Derfor skal kommuner genberegne deres takster, mener Dansk Erhverv.
Der var sne og is da det sidste fly lettede fra Karup i december 2022, nu træder staten til med en saltvandsindsprøjtning, men man mangler fortsat en operatør.

Statsstøtte skal give luft under vingerne til kriseramt kommunalt ejet lufthavn

Siden 2010 har Midtjylland Lufthavn mistet flere hundredetusinde passagerer årligt. I december lettede sidste rutefly fra Karup, siden har lufthavnens ledelse arbejdet på dels at finde en ny operatør dels opnå et milliontilskud i statsstøtte.
Medicinhåndtering er et af de kritikpunkter som Styrelsen for Patientsikkerhed har rejst.

Styrelse lukker midlertidigt for optag af borgere på friplejehjem

Et friplejehjem på Fyn har to uger til at rette op på krav fra Ældretilsynet under Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis det igen skal have lov til at optage borgere. Læs også hvilken risikokategori styrelsen vurderer der er for patientsikkerheden.
Et mindre friplejehjem i Vejle - Meta Mariehjemmet er erklæret konkurs.

Kommunal takstberegning skubbede friplejehjem ud over kanten

En ressourcekrævende genopretningsproces efter et påbud er endt med, at borgerne på et lille friplejehjem nu får hjælp til at leve det liv de ønsker, men tomme pladser og en kommunal takstberegning er medvirkende til, at man nu erklærer sig konkurs.
Der skal fortsat være lokalmedier ude i landet, lyder det fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (tv)

Regeringen sætter 43 millioner kroner af til ugeaviserne

Lokalmedier rundt om i landet skal have en hjælpende hånd, lyder det i regeringens finanslovsforslag.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) åbner for både at hjælpe Ukraine med ammunition via Det Europæiske Forsvarsagentur og via et samarbejde med Tyskland.

Danmark vil spille på to heste ved indkøb af ammunition

Danmark vil både købe ind via Det Europæiske Forsvarsagentur og gå "solo" med enkelte EU-lande som Tyskland, for at sikre ammunition til sig selv og Ukraine.