Vi står i en atypiske situation. Erhvervslivet har meldt sig klar til grønne indkøb, men afventer fortsat udmøntning af regeringens grønne indkøbsstrategi og med den er det nødvendigt, at vi prioriterer efteruddannelse af vores offentlige indkøbere, mener man i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv: Lad uddannelse bane vejen for en grønnere offentlig sektor

Hos Dansk Erhverv ser man muligheder i statsminister Mette Frederiksens åbningstale. Her rettede hun et særligt fokus på klima og uddannelse. En kærkommen lejlighed til at samtænke områderne, så vi får en lige linje mellem uddannelse og en grønnere offentlige sektor, lyder det i dette indlæg.
Efter tre måneders pause har Gentofte Kommune genoptaget samarbejdet med Nemlig.com og Intervare.

Gentofte genoptager Intervare-samarbejde

Gentofte Kommune fortsætter samarbejdet med den udskældte leverandør Intervare, efter at en kontrolsag har vist, at arbejdsforholdene er blevet bragt i orden.
Ny politisk aftale skal hegne de private dagtilbud inde, så der ikke kan trækkes profit ud. "Man forsøger, at gøre op med et problem der ikke findes, i stedet for at gøre noget ved de reelle," lyder det fra branchen.

Ny aftale om private dagtilbud er politikdannelse på steroider

Det er en kold karklud i ansigtet på iværksætteri, når regeringen forsøger at lave et columbusæg, hvor det ser ud som om, man leverer på en politisk ambition om at bekæmpe profit, og samtidig imødekomme kritikken omkring lukning af de private dagtilbud, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
I Brønderslev Kommune er timepriserne på hjemmeplejeydelser på vej op

I Brønderslev Kommune stiger timepriserne efter landsretsdom

I sommer blev Brønderslev Kommune dømt til at betale en privat leverandør et erstatningsbeløb på fem millioner ved Vestre Landsret. Det svarer ifølge KA Pleje til, at kommunen har betalt 50 kroner for lidt i timen. Med en prisstigning på otte kroner er der lang vej igen, men hvad er op og ned?
Et 30-årigt lån i 2008 blev "kun udstedt for at redde Danske Bank fra konkurs, da banken ikke kunne få adgang til udenlandsk valuta på grund af finanskrisen," siger statsrevisor Frank Aaen (EL). Nu har Statsrevisorerne bedt Rigsrevisionen om at regne på sagen.

Rigsrevisionen skal opgøre prisen for redning af bankerne

Statsrevisorerne sætter Rigsrevisionen i gang med at regne på, om milliardlån kostede staten dyrt eller ej.
Falck har i tredje kvartal fået indtægter på 630 millioner kroner for at udføre lyntest på statens vegne. (Arkivfoto)

Lyntest sender Falcks overskud i vejret

Lyntest trækker op i Falcks regnskab i tredje kvartal, men giver ikke så høje indtægter som tidligere i år.
Danmark er datamæssigt unik, fordi vi har mulighed for at koble data fra forskellige dataregistre. Derfor har det været muligt, at lave en undersøgelsen, der bl.a. afdækker medarbejdernes erhvervsindkomst efter en udlicitering.

Udlicitering fører til lavere indkomster og øger forbruget af overførselsindkomster

Et sæt forskere har fundet en brik i puslespillet om omkostninger ved udlicitering af offentlige opgaver. Øget forbrug af offentlige overførsler er en af konsekvenserne, men er det beviset for, at det er billigere at lade være med at udlicitere? OPS-Indsigt har talt med en af forskerne.
Da Kolding Kommunes nye dagsinstitution Kildemosen åbnede i 2020, fik murværket stor opmærksomhed. Murstenene er nemlig genbrugt hentet fra en gammel nedrevet kaserne.

Kommune vil have virksomheder til at ’købe ind’ på genbrugspladserne

”Vi samarbejder gerne med virksomheder, der ser potentiale i at få indsamlet restprodukter og skabe en forretning ud af det,” lyder det fra Kolding Kommunes renovationsafdeling. En enkelt virksomhed har allerede skabt sig en niche og der er plads til flere.
Kommunalpolitikere ville opprioritere de ældre, hvis de fik tilført flere penge via bloktilskuddet, viser ny undersøgelse fra VIVE.

Se hvordan kommunalpolitikere prioriterer økonomien i gode og dårlige tider

Ny rapport viser, at de fleste kommunalpolitikere vil prioritere serviceforbedringer over skattelettelser, hvis bloktilskuddet steg. Omvendt er de mere tilbøjelige til skattestigninger, hvis bloktilskuddet faldt.
Næsten 42 millioner gange nåede podere over hele landet at putte en lille vatpind op i næsen på en borger. Nu er lyntestcentrene pakket sammen.

Slut med gratis lyntest hos private udbydere

De sidste private lyntestcentre lukkede lørdag. Det blev til i alt knap 42 millioner test.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, giver i sin landsmødetale danskerne et "frihedsløfte".

Venstre blæser til kamp for mere valgfrihed

»Mere frihed« og »Flere muligheder« var slagordene på bannerne ved Venstres landsmøde, da Jakob Ellemann gav danskerne et "frihedsløfte" i sin tale. ”Det er her, at vi har de væsentligste skillelinjer i dansk politik,” lød det. Søndag trak tidligere Venstre statsminister denne skillelinje yderligere op.
Hvad er egentlig prisgrundlaget i Aarhus Kommune, for at kunne drive en hjemmeplejevirksomhed, Det ser vi på i dette indlæg (Arkivfoto)

Privat plejevirksomhed drager konsekvensen af påbud

I 2018 overtog Berits Hjemmepleje opgaverne fra en leverandør, der trak sig på grund af prisniveauet i Aarhus Kommune. Et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og medarbejderudtalelser viser, at virksomheden ikke levede op til diverse kvalitetskrav. Nu er medarbejderne fyret. Er der en sammenhæng?