Herning Kommune har indgået en aftale med opladervirksomhed om opsætning af mere end 300 nye elladestandere. Aftalen er den første i landet, der dækker en hel kommune.

Udbud giver leverandør eneret til drift af 300 nye elladestandere i jysk kommune

Udbud sikre Herning Kommune elladestandere på et utal af lokationer, uden at det koster skatteborgerne en krone. "Netværket af ladestandere bliver mere fuldendt," lyder det fra udvalgsformanden.
Foreningen af offentlige indkøbere (IKA) afholdte i denne uge deres årskonference med 500 deltagere og et tæt pakket program under temaet: Bæredygtige indkøb - Fra vision til praksis.

Indkøb bliver ikke Statsministerens mærkesag i valgkampen

”Vi er ikke som profession i et felt, der appellerer tydeligt til borgerne,” lyder det fra de offentlige indkøberes formand, Jesper Langkjær. Han repræsenterer et fagfelt, der i disse år træder ud af det offentliges backend og har fået de store dagsordner i hænderne, men hvad betyder skiftet?
Frederikshavn Kommune har planer om at omlægge 1.000 hektarer til forskellige grønne energitiltag.

Frederikshavn satser stort på Power-to-X

Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune har vedtaget en udviklingsplan, der samler grøn energi på et geografisk område: Recycling City skal rumme blandt andet solcelleanlæg, vindmøller, biogas og Power-to-X.
I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som landets grønneste kommune.

Skive Kommune kåret som den bedste til grønne indkøb

Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling. Skive Kommune får førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet har vurderet deres kommuners grønne indsats. Se din kommunes plads på ranglisten her.
Den danske modebranche er klar til at vise indkøbere fra hele verden de nyeste kreationer, når modeugen - Copenhagen Fashion Week - skydes i gang, men branchen befinder sig i et dilemma mellem pris, bæredygtighed og overlevelse i fremtiden. (Arkivfoto).

Minister starter nyt sektorsamarbejde i branche med stort negativt CO2-aftryk

Danmark skal være blandt de førende i den grønne omstilling af mode- og tekstilbranchen. Derfor har Miljøministeren iværksat et nyt tværgående branchesamarbejde, men det politiske engagement handler ikke kun om miljø. Det kan man læse ud af Deloittes nye modeanalyse.
Med et nyt mærkatsystem bliver det synligt, hvilke produkter der ud over de miljømærkede lever op til de grønne krav som Statens og Kommunernes Indkøbsservice stiller til sine leverandører

Ny grøn mærkat skal ændre de offentlige indkøberes adfærd

De offentlige indkøbere vælger ofte konventionelle produkter frem for grønne, men det vil man lave om på i SKI. Det skal i første omgang være lettere at finde grønne forbrugsartikler på en af SKI’s indkøbsaftaler, men det er kun første skridt. Mere er på vej.
Transportministeriets grønne færgepulje har givet tilsagn om 72 mio. kr. for to nye elfærger på Ærø-Svendborgruten.

Kommune siger ja tak til 72 millioner færgekroner

Ærø Kommunes færgeselskab fik det største tilskud fra Transportministeriets grønne pulje. Den private udbyder fik kun en tiendedel. Til gengæld skal kommunen stå for en yderligere medfinansiering af to elfærger på over 300 mio. kr.
Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.
Hos Remondis er man glad for at sagen er afsluttet og man nu igen kan se fremad i samarbejdet med Næstved Kommune.

Kommune får millionerstatning af leverandør

Næstved Kommune vinder efter et kæmpe dokumentationsarbejde en langtrukken sag i voldgiftsretten mod den tyske affaldsvirksomhed Remondis om hårdhændet behandling af affaldsbeholdere.
11 virksomheder har taget fat på arbejdet for Vejdirektoratet her i begyndelsen af 2022

Vejdirektoratet skyder gang i driftsaftaler til over en milliard

I den travle morgentrafik, ved trafiklyset og på rastepladsen er de med os. De hedder Vejdirektoratet og har ansvaret for 3.800 kilometer statsvej. Et driftsudbud på 300 mio. kroner årligt igangsættes lige nu efter et forarbejde, hvor travle leverandører har mobiliseret mandskab og maskiner.
Det er en lille sorte boks under låget til skraldespanden, der indeholder en sensor, som giver besked, når spanden trænger til at blive tømt..

Intelligente kommunale skraldespande kan reducere i C02 og antal af tømninger

Databaseret affaldsregistrering kan nedbringe antallet af kommunale affaldstømninger med mindst 30 procent. Det viser et nyt forsøg i Vejle Kommune, hvor virksomheden Sweco har testet, hvordan sensorer monteret i 150 af kommunens 900 affaldsspande kan fortælle kommunen, hvornår de skal tømmes.
Dansk Affaldsminimering ApS har specialiseret sig i at sortere plastaffald. Fra foråret 2022 er den en af to virksomheder, der skal implementere en hel ny kamerateknologi, der kan genkende 12 plasttyper fra hinanden.

Offentligt-privat samarbejde giver teknologisk gennembrud i plastsorteringen

En ny kamerateknologi og maskinlæring gør det muligt for maskiner, at se forskel på de mange plasttyper, som indgår i husholdningsaffald. "Den teknologi, vi har udviklet i samarbejde med universitetet, er et gennembrud i genanvendelsen af plastik,” lyder det fra Hans Axel Kristensen, CEO for PLASTIX A/S.