Mød ’den politiske kvinde’: Et nyt ansigt på ledelsesgangen

’Den politiske kvinde’ har levet et stille liv i skyggen af to herremodeller: den økonomiske og den humanistiske mand, hvis motivationer nærmest er modsatrettede. Men vi nærmer os et opgør med denne enten-eller-tænkning, som baner vejen for en mere kompleks, men også farverig ledelsespraksis og organisationsudvikling, styret af den politiske kvinde.
Modelfoto

Kommune lancerer ny corona-app

Hvordan sikrer vi den gode hygiejne, og hvornår bruger vi hvilke værnemidler? Alt det og meget andet kan medarbejdere på plejecentre og bosteder i Horsens nu lynhurtigt få svar på via ny app.
Dansk erhvervsliv sidder på centrale poster i enheden for National Samfundsrobusthed (NSR). Læs her hvordan det hænger sammen og hvor de kommer fra

Fortroligt dokument frigivet: Erhvervsliv sidder med i statens coronaberedskab

Exceptionelt samarbejde mellem offentlig og privat, hvor private giganter har løftet opgaver i et succesfuldt samarbejde. Eksperter efterlyser mere åbenhed om erhvervslivets rolle i statsindkøb for milliarder.
I New Zealand er regeringen gået 20% ned i løn i det kommende halve år. For at vise samfundssind. Hvad gør vi - Og gør vores fagforeninger det for os? Spørger Maike Raaghauge

Samfundssind i den offentlige sektor

Samfundssind handler om mere en blot at tjekke ind på skolen. Hos os er vi i gang med nogle byggesager, men hvor går man hen som offentligt ansat, når man vil hjælpe samfundets økonomi på fode igen? spørger skoleleder Maike Raahauge.

Den offentlige bermudatrekant er mindre kompleks under coronakrisen

Den offentlige sektor har været igennem en turbo turn around båret af faglighed og embedsmænd, med bundlinjer af monopolitisk karakter. Spørgsmålet er om coronakrisen har åbnet et vindue for mere ideologiske indgreb, skriver redaktør Steen Houmark
Træning er ikke noget alle har mulighed for eller alle kan få sig selv til med mindre de er under ordnede rammer som et fitnesscenter

Fitnessbranchen kan løfte tabt folkesundhed tilbage

Folkesundheden er under pres. 1.2 millioner får nu deres dopaminfix i køleskabet frem for ved aktivitet i fitnesscenteret. Branchen er skrevet ud af den politiske debat om genåbning uden, at nogen taler højt om konsekvenserne for folkesundheden, skriver direktør for Frederiksværk Træningscenter, Freddy Hejgaard.
(Arkivfoto)

En dynamisk strategi uden bullshit-retorik, tak!

Det offentlige har ikke været lukket ned. Hjælpepakkerne holder ikke hånden under erhvervslivet, og genåbning af samfundet er en frase, der ikke matcher det, vi står over for, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar, hvor han gør op med bullshit-retorikken under coronakrisen.
Med ændringen af Epidemiloven fredag den 13 marts forsvandt muligheden for fuld erstatning. Redaktør Steen Houmark stiller i denne analyse en række spørgsmål, herunder om den retorik, der fra begyndelsen har været om, at staten holder hånden under erhvervslivet.

Analyse: fredag den 13. marts – Skæbnenat for dansk erhvervsliv

Natten til fredag den 13 marts valgte regering og folketing at sætte stat over marked. Med ophævelse af Epidemilovens §27 gjorde man revisorbranchen til taksator underlagt staten, hvor erhvervslivet tidligere havde haft en ligeværdig forsikringsordning, der kunne afgøres ved domstolene. Dette brud kan give skår i tilliden mellem stat og marked på den længere bane, skriver redaktør Steen Houmark.
Selvom landet nu lukkes langsomt op er der fortsat stor risiko for at hjælpepakkerne ikke når frem og virksomheder må lukke fordi myndighederne er for langsomme.

Hjælpepakkerne risikerer ikke at nå frem

Mange SMV’er oplever, at der er gået DJØF og bureaukrati i hjælpepakkerne. Noget der skulle være en akut-hjælp lader vente på sig. ”Vi har søgt tre hjælpepakker, men endnu ikke fået svar,” siger Freddy Hejgaard, der ejer tre tvangslukkede virksomheder.
Hvordan tumler vi den trinvise genåbning, som det lyder til vi kommer til at stå med, samtidig med at vi skal sikre medarbejdernes tryghed, sikkerhed og sundhed? Skriver Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune

Genåbning: Et mentalt skiftespor

Krisehåndtering er blevet 'new normal' under coronaudbruddet. Statsministerens genåbning gør påsken til et mentalt skiftespor, hvor ledelses- og kommunikationsopgaven er øget med flere niveauer. Det bliver en større ledelsesopgave at åbne end at lukke, skriver kommunaldirektør i Ballerup Kommune, Eik Møller.
Repræsentanter fra den private sektor har fået plads i regeringens koordinerende organ, Nost,

Erhvervslivet har fået plads i regeringens kontrolrum

Den private sektor er trådt ind i Den Nationale Operative Stab (Nost) for at hjælpe myndighederne. De får derfor en del informationer før partilederne på Christiansborg, hvilket man ikke er informeret om og det lyder mærkeligt ifølge Pernille Skipper fra Enhedslisten.

Boganmeldelse: ”Offentlig-Private Partnerskaber i juridisk og politisk perspektiv.”

OPP er et redskab til dynamik, synergi og incitament i det offentlige-private samarbejde. På 300 sider formår tre forskere fra CBS i et godt sprog at præsentere OPP i et forskningsmæssigt perspektiv. Læs bogen og forstå, hvorfor Danmark er et uland, når det kommer til OPP, skriver redaktør Steen Houmark i denne boganmeldelse.