"Det er simpelthen ikke godt nok, at danskerne i nogle kommuner skal vente et halvt år eller længere på en byggetilladelse," siger Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

Alt for lange sagsbehandlingstider på nybyggeri

Der er alt for lange sagsbehandlingstider i kommunerne på nybyggeri i Danmark. Det gælder både privatboliger og erhverv, lyder det fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Se ventetiderne i din kommune her.
Mange af de kommuner, hvor parcelhuse og villaer har udgjort størstedelen af byggeriet de seneste fem år, er større jyske kommuner, som i fremtiden kommer til at stå med overskud af netop villaer og parcelhuse.

Villaer bliver tilovers i fremtiden – men kommuner fortsætter udstykningen

I nogle kommuner har parcelhusbyggeri fyldt så meget de seneste år, at det samlede udbud af parcelhusene i fremtiden vil være for stort i forhold til efterspørgslen. Vi har behov for at kommunerne udstykker til mere kompakt byggeri
Københavns Kommunes tolkefirma beskyldes for urent trav af HK Kommunal.

Fagforening anklager kommunalt indkøbt tolkefirma for lønsnyd

HK Hovedstaden opfordrer Københavns Kommune til at stille strammere krav til løn- og arbejdsvilkår hos dens underleverandører på tolkeområdet for at undgå social dumping. 'Det er leverandørens ansvar,' lyder det fra Økonomiforvaltningen.
Intervare, firmaet bag Nemlig.com, trækker gerne Københavns Kommune i retten for beslutningen om at stoppe samarbejdet straks.

Intervare klar til at trække Københavns Kommune i retten

'Det er en helt uforståelig og disproportional reaktion på en tvist mellem Intervare og kommunens CSR-enhed'. Intervare er langt fra tilfreds med, at Københavns Kommune nu smider virksomheden på porten tre måneder inden kontraktudløb.
Venstres indenrigsordfører Anni Matthiesen tvinger nu Socialdemokratiet til at undsige partiets tidligere afvisning af at udvide frikommuneforsøget til alle 98 kommuner,

Venstre tester regeringens vilje til frikommuneforsøg i Folketinget

Venstre udfordrer regeringen ved at genfremsætte beslutningsforslag om udvidelse af frikommuneforsøg, som Socialdemokratiet skød ned så sent som i maj 2021
Siden september har Retten på Frederiksberg afholdt næsten 30 retsmøder i en stor bedragerisag om tolkning for døve.

Svindelsag – Støvsugede kommuner for millioner

Ti kommuner blev bedraget for 27 millioner, hævder anklager. Han mener, at svindelsagen kan skade døves vilkår på sigt, fordi fire døve levede i luksus efter svindel.
Høje-Taastrup Kommune er én ud af i alt 13 danske kommuner, som de seneste 15 måneder har indberettet cyberangreb til Datatilsynet, hvor hackere er trængt ind.

Hackere brød ind i 13 kommuners mailkonti

I løbet af 15 måneder er hackere brudt ind i mindst 13 danske kommuner - blandt andet i Høje-Taastrup, Middelfart og Hjørring kommuner.

Jysk kommune igen kåret som bedst i lokal erhvervsvenlighed

Dansk Industri har for 11. gang kåret Ikast-Brande Kommune som landets mest erhvervsvenlige kommune. Kun én kommune uden for Jylland er i top 10 på listen.
Asfaltproducenten Pankas er røget ind i et lokalt stormvejr i Allerrød i Nordsjælland.

Kommune giver asfaltfabrik to uger til at bevise, den ikke lugter

Asfaltfabrikken Pankas får forlænget sin deadline om dokumentation i sag om lugtgener. Overskrides fristen, skal fabrikken standse sin produktion.

Dansk Erhverv: Manglende prisgennemsigtighed i kommunerne kræver politisk handling

Dansk Erhverv anerkender, at det er en stor opgave for kommunerne at udregne de korrekte priser på en given opgave, men efter landsretsdommen mod Brønderslev Kommune bør der oprettes en uvildig enhed, som kan efterprøve den kommunale prissætning, skriver Markedschef, Morten Jung.
I Aarhus er det kommunen selv, der leverer indsatsen ved deres første investering, vedrører hjemløse unge, men serviceleverandøren ved sociale investeringer behøver ikke kun at være kommunal.

Ny social investeringsalliance for kommuner

Det er nemt at hylde tanken om sociale investeringer som den model, der løfter udsatte borgere ud af deres armod og reducere kommunernes udgifter. Det er langt mere komplekst at realisere. Derfor har vi brug for rum, hvor kommunerne kan ideudveksle og møde ekspertviden, investorer og leverandører.
OPS-Indsigt beskrev kort efter domsafsigelsen i Vestre Landsret d. 5 juli, hvorfor dommen burde være sommerlæsning for landets ældre- og sundhedsforvaltninger.

Brønderslev Kommune trækkes i Højesteret for underbetaling af leverandør

”Vi kan ikke stiltiende se til, at man bare sjusser sig frem til erstatningsbeløbet og belønner kommunen for at bryde lovgivningen,” siger Karsten Høgild, der er direktør for brancheorganisationen KA Pleje, da man anker en dom fra Vestre Landsret til Højesteret.