Her mødes den nye SVM-regering torsdag den 15 december. Selvom billedet er taget i sort hvidt, og virker lidt reto lægger man i regeringsgrundlaget op til, at den velfærdsteknologiske udvikling kommer op i gear.

Regeringen vil fremme en velfærdsteknologisk styrkeposition

Fokus på velfærdsteknologi er opgraderet hos den nye SVM-regering og det modtages positivt hos Dansk Erhverv, der ser et uforløst potentiale. ”Men det er vigtigt, at vi får styrket innovationskredsløbet, hvis vi skal forløse potentialet”, lyder det.
Debatten om robotter og velfærdsteknologi går ofte højt, men hvad tænker fremtidens ældre?

Fremtidens ældre – otte ud af ti vil bruge velfærdsteknologi

De kommende ældre bliver stadig mere åbne overfor velfærdsteknologi, viser nye undersøgelsesresultater, der også angiver, hvad fremtidens ældre mener om ni konkrete teknologier og hvor villige de er til at veksle varme hænder med teknologiske løsninger.

Nyt ministerium skal stå for digitalisering på tværs af den offentlige og private sektor

Det nye digitaliseringsministerium får byggesten fra tre ministerier som må afgive ressourcer, så en ny minister kan understøtte og udvikle, det regeringen beskriver som nye danske styrkepositioner.
Københavns Kommune har afvist at stille op til interview hos nichemediet DigiTech for at forklare, hvorfor man har ændret mening vedrørende Microsoft.

GDPR-problemer i Københavnske folkeskoler – Ekspert: ”Det er helt absurd”

”De vidste godt, at der var problemer, og så har de valgt at ignorere det. Det er virkelig noget af det, du ikke må i GDPR,” lyder det fra en ekspert til Københavns Kommunes indkøb af digitale læringsmidler til folkeskoleelever.
Klimaaftrykket ved den offentlige sektors indkøb er særligt vanskeligt, at opgøre på på den kategori man kalder Scope 3, men nu ser det ud til at KMD har lavet et værktøj.

Ny C02-beregner skal gøre det lettere at opgøre klimaaftryk fra kommunens indkøb

Når kommuner i dag opgør deres CO2-regnskaber, er det meget ressourcekrævende, men nu kan en ny CO2-beregner testet i fire kommune automatisere CO2-regnskabt og danne grundlag for cost-klima-benefit-analyser, når kommunerne skal vælge deres indkøb.
I 2008 blev KMD solgt ud af kommunernes ejerskab og de sidste ti år har Kombit haft til opgave at bryde monopolet fra det tidligere kommunale selskab.

Kombit er på vej til at gøre op med ti års udbudsstrategi

`Mission accomplished´ er meldingen fra Kombit på den store monopolbrudsstrategi, der blev lagt for ti år siden, men hvad kommer der så til at ske og kunne man forestille sig, at Kombit trak sig tilbage?
Mange kommuner på Sjælland har allerede indkøbt kinesiske overvågningskameraer, nu følger Vejdirektoratet trop trods advarsler.

Vejdirektoratet har købt overvågningskameraer i Kina

Trods advarsler har Vejdirektoratet indkøbt kinesiske kameraer, der skal filme danske veje fra en producent, som efterretningstjenesterne mener udgør en trussel, men Vejdirektoratet er ikke den eneste offentlige instans, der køber kinesiske kameraer.
Smart digital kommunikation har medvirket til at løfte offentlig velfærd, men hvordan står det til i den private sektor?

Digital kommunikation – Den private sektor halter bagefter

Det offentlige Danmark er godt i gang. Måden at bruge digital post er et vellykket eksempel på, hvordan vi kan overføre fordelene fra den fysiske post til den digitale virkelighed, ”men hvorfor halter den private sektor bagefter?” lyder det fra IT-virksomheden Netcompany.
Datatilsynet fastholdt i sommers et forbud mod Chromebook, men hvad nu hvis det ikke er realistisk, at undgå amerikanske cloudleverandører?

Kommunalt nej til amerikanske cloudløsninger er svære at gennemføre i praksis

Københavns Kommune mener principielt, at man bør holde sig fra amerikanske cloud-tjenester, men det er svært at gennemføre i praksis. Det viser et udbud af en læringsplatform til folkeskoleelever, hvor kommunen har mørkelagt flere oplysninger.
Den nuværende it-platform som styre de studerendes SU-udbetaling består af it-elementer, der kan dateres tilbage til 80-erne.

Det dyreste bud løb med opgave til flere hundrede millioner

Det økonomisk mest fordelagtige tilbud baseret på “bedste forhold mellem pris og kvalitet”, handler ikke altid om pris. Det måtte to tilbudsgivere sande, da de trods prisbud, der lå millioner under vinderen, tabte opgaven med statens nye SU-Platform.
Det nye fælleskommunale sekretariat for databehandling ligger på Viborg Rådhus. Her skal de hjælpe kommunerne med de mange databehandlingsaftaler, man har IT-leverandørerne.

Nyt fælleskommunalt sekretariat skal ensrette kommunernes databehandleraftaler

Over to tredjedele af kommunerne har meldt sig ind i en forening, der driver det nye fælleskommunale databehandlersekretariat, som skal spare kommunerne tid og ensarte junglen af databehandleraftaler. Læs baggrunden, og hvorfor man ikke skal gå ind i Chromebook-sagen.
I Udlændinge- og Integrationsministeriet har man sat et biometrisk it-projekt på standby, for at regeringen kunne spare på it-konsulenterne, men nu vil ministeren have gang i det igen. (Arkivfoto)

Konsulentbesparelser satte statsligt it-projekt på standby, nu bliver det dyrere

Regeringen har haft som mål at veksle konsulentudgifter til mere velfærd, men konsekvenserne af at trykke på pauseknappen ift statslige it-projekter har afledte effekter, når man skal genstarte de projekter, der har holdt for rødt.