Datatilsynet fastholdt i sommers et forbud mod Chromebook, men hvad nu hvis det ikke er realistisk, at undgå amerikanske cloudleverandører?

Kommunalt nej til amerikanske cloudløsninger er svære at gennemføre i praksis

Københavns Kommune mener principielt, at man bør holde sig fra amerikanske cloud-tjenester, men det er svært at gennemføre i praksis. Det viser et udbud af en læringsplatform til folkeskoleelever, hvor kommunen har mørkelagt flere oplysninger.
Der gives hånd på valgnatten, men spørgsmålet er om en ny regering her over midten vil opstå? - En regering der vel og mærke har mere fokus på mennesket med behov for hjælp end på selskabsformer.

Refleksion: ” At turde tænke på den fælles styrke”

Tænk hvis en ”ildpause” i den politiske fløjkamp mellem det offentlige og det ikke-offentlige kan bruges til, at gentænke socialområdet hen over midten, så lederens fokus bliver kampen for mennesker, der har brug for hjælp, skriver direktøren ved Fonden Startskuddet i en refleksion efter valget.
Borgerens frie valg af leverandør gør sig gældende på en række velfærdsområder, men forståelsen af, hvad frit valg er, skaber også ind i mellem lidt forvirring.

Fem former for frit valg af velfærd

Danskerne har de sidste tyve år fået mere frit valg. Vi har set på fem former og konstatere et kludetæppe af løsninger. For eksempel er frit valg af plejehjem ikke til for at booste friplejehjem og lovgivningen om den kommunale leverandør af hjemmepleje indeholder en sproglig finte.
De seks blå partier holdt den 11 oktober pressemøde om fælles initiativer i forhold til "danskernes frie valg" i Fællessalen på Christiansborg, men efter at de er gået hver for sig er der opstået nogle forvirrende meldinger om det frie valg.

Folketingsvalg, frit valg, friplejehjem og forvirring

Borgerens frie valg bliver brugt i alle mulige sammenhæng, men det er et uensartet koncept, når vi ser på de frit-valgs-ordninger, vi allerede har og det giver nogle afstikkere i medierne, der ikke hænger sammen med virkeligheden. Det én kalder valgbluf er er matematik for en anden.
Hvad var grunden til, at de private dagtilbud ikke blev nævnt ved blå bloks pressemøde om frit valg. Var de blevet borte eller blot glemt?

De private dagtilbud blev glemt, da blå blok talte om frit valg

De fleste private dagtilbud er iværksættervirksomheder drevet af kvinder og stærkt forankret i det frie valg, alligevel blev de ikke nævnt, da blå blok stod frem og talte borgerens frie valg op. Det skaber forundring og spørgsmål. Har de blå nu glemt de private dagtilbud?
Formand for Venstre, Jakob Ellemann–Jensen, formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund og formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, holder pressemøde om fælles initiativer i forhold til "danskernes frie valg" tirsdag.

En samlet blå blok positionerer sig på ideologisk kampplads om mere frit valg

Et udspil med fem indsatser fra seks borgerlige partier skal give Danmark en ny retning, lyder det. Fokus er mere frihed for borgerne og mere offentligt-privat samarbejde, men der er ulemper politikerne skal være opmærksomme på, lyder det fra en professor. Hos Dansk Industri er der ros til skyerne.
Flere og flere familier vælger den danske folkeskole fra til fordel for en fri- eller privatskole som for eksempel Bording Friskole, hvis elever kan ses på billedet.

Næsten hver femte skoleelev går i fri- eller privatskole

Familier vælger i stigende grad folkeskolerne fra. Næsten hver femte undervises nu i fri- eller privatskole.
(Arkivfoto)

Kommunalt direktionsforslag til budget 2023 – kommunalisering af alle selvejende dagtilbud

I Hvidovre Kommune, som har haft stigende udgifter til egen administration og samtidig betaler landets laveste pris for administration af selvejende dagtilbud, overvejer politikerne at hjemtage de selvejende tilbud for at finde penge til næste års budget. En aktør kalder det 'risky business'.
Afleveringen i dagtilbud er en af dagens vanskelige situationer. (Arkivfoto)

Tilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet mangler de private

En ny landsdækkende tilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet giver et billede af kvaliteten på tværs af kommunale og selvejende tilbud, men undersøgelsen inkluderer ikke alle typer af dagtilbud og det er ærgerligt, mener man i Dansk Industri.
"I Odense bygger vi verdens bedste robotskole, fordi vi ønsker, at vores børn og unge bliver de dygtigste i verden til ikke bare at bruge teknologi, men også til at forholde sig både kærligt og kritisk til teknologien og de aftryk, den sætter på verden," siger Odenses borgmester i pressemeddelelse i forbindelse med startskuddet på et ombygningsarbejde, der over det næste halve år skal give skolens elever teknologiske undervisningsmiljøer i høj klasse.

Odense vil skabe verdens bedste robotskole

I samarbejde med en række virksomheder vil Odense Kommune forme verdens bedste robotskole. Gennem virksomhedsbesøg, gæsteundervisning, talentudvikling og støtte til teknologisk udstyr skal partnerskaberne være med til at realisere visionerne for den nye skole.
Forsøger Social- og Ældreminister Astrid Krag endnu engang at komme af med de private sociale tilbud ved at få dem skrevet ud af Barnets Lov eller er der tale om en simpel fejl i et kæmpe lovarbejde?

Private sociale tilbud er skrevet ud af lovudkast til ny lov

Godt gemt i et 900 sider langt lovforslag som for øjeblikket er til høring i et fantomtempo, kan man læse at private sociale tilbud er skrevet ud af Barnets Lov, der skal være den nye hovedlov på området. Det harmonerer på ingen måder med de politiske aftaler bag loven. Læs hvad der er op og ned.
Herlev Kommunes borgmester Thomas Gyldal (S) og den kommunale forvaltning beskyldes for at have tilbageholdt væsentlige oplysninger i sagen om `Herlevmodellen´, men har det noget på sig?

Forsker om Herlevsag: Forståeligt hvis politikerne føler sig ført bag lyset

I Herlev Kommune beskyldes borgmester og forvaltning for at skjule noget i sagen om `Herlevmodellen´. Af sagsoplæg til kommunalbestyrelsen fremgår det, at kommunen er i fortsat dialog med ministeriet. En aktindsigt viser dog noget andet, men hvad mener kommunaldirektøren?